Islamism, högerextremism, vänsterextremism osv. Inga extremistiska miljöer ska tillåtas växa, punkt.

Mikael Damberg skriver på sin FB-sida om att han hoppas på att man tar Säkerhetspolisens varning om det högerextrema våldet på största allvar.” Finns det någon särskild anledning att misstänka att Säpo inte skulle det tänker jag? Tar inte Säpo hela den växande foran av extremism på allvar: islamism, vänsterextrema och så vidare?

Uppriktigt förstår jag inte Dambergs koppling mellan en ”växande vit makt-miljö i världen och ett allt mer polariserat debattklimat är en farlig cocktail.” Jag vaknade nyss till bilder nya sprängningar i Solna, en kiosk denna gång.

Låt oss lägga alla korten på borden samtidigt nu, inga av dessa extremistiska miljöer ska tillåtas växa, punkt. De gynnas av varandra, eller om man så vill, lever i symbios: risken går åt alla håll, främlingsfientligt motiverade brott, antisemitism, brott mot svenskar etc, eller som Damberg själv hellre uttrycker det: ”Med makt kommer ansvar.”

Info hos säkerhetspolisen om den våldsbejakande högerextremismen…

Damberg på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *