POLITIKER. Fråga er själva: Hade ni accepterat en svensk med kopplingar till rörelser som Nordiska motståndsrörelsen?

| 23 augusti, 2019

Nu ska den numer uteslutne centerpartisten, högerextrema med kopplingar till den högerextrema organisationen Grå vargarna, Mikail Yüksel, starta upp ett nytt parti, Nyans. Det är ett parti som säger sig vilja driva en nyanserad politik:

“Vårt syfte är att bli ett enande och lösningsorienterat parti som möter minoritetsbefolkningens utmaningar, hand i hand och sida vid sida med majoritetsbefolkningen, genom dialog och ömsesidig respekt för varandras olikheter. Vårt mål är att komma in i kommunfullmäktige bland annat i Stockholm, Göteborg och Malmö samt Sveriges riksdag i valet 2022.”

Som parti tar man avstånd “från samtliga etablerade ideologier” och kommer istället genom att  låta logiken och den beprövade erfarenheten” ligga som grund för tre av partiets huvudområden: Islamofobi och främlingsfientlighet, bostadsbrist, integration.

Uppriktigt sagt, jag lägger inte ned någon tid på att lyfta deras politiska områden, waste of time! Däremot finns det väl en poäng med att lyfta fram Mikail Yüksel koppling till den högerextrema organisationen Grå vargarna. Och att det var just på grund av den kopplingen som han uteslöts ur Centerpartiet.

Yüksel vägrar acceptera att hans mörka åsikter blivit blottlagda för det svenska folket. Hans kopplingar till högerextrema turkiska rörelser var och är helt uppenbara. Jag hoppas verkligen att vi aldrig kommer acceptera eller verka för att politiker med hans kopplingar blir en del av svensk politk. Fråga er själva: Hade ni accepterat en svensk med kopplingar till rörelser som Nordiska motståndsrörelsen?

Vad trött jag är på allt detta. Sverige förtjänar bättre. Vår demokrati likaså. Nu får det helt enkla vara nog. Ska han som en folkmordsförnekare bara tillåtas starta upp ett parti som absolut kommer ha kopplingar till högerextrema turkiska partier så som Grå vargarna? 

Mitt ställningstagande är tydligt. Yüksel ska sluta upp med att utnyttja den svenska demokratin. Han är ingen politiker eller demokrat, utan en man med en illa dold agenda. 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/50OLyK/nu-startar-vi-partiet-for-landets-fororter?fbclid=IwAR1mbr9keFB-6djkCOMX9dv7aAe2ibN8_8H47vXkXNd2tYXejbNH7xbbHck


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

2 tankar på “POLITIKER. Fråga er själva: Hade ni accepterat en svensk med kopplingar till rörelser som Nordiska motståndsrörelsen?

  1. Bo Carldson

    Det är väl det som är demokrati på gott och ont att alla har rätt till yttrandefrihet.

    1. Inger Lagerman

      Absolut inte! Det strider mot de bestämmelser som gäller för politiskt aktiva och valda till olika uppdrag /förtroendevalda.

Kommentarer är stängda.