Ann Heberlein: Att vara två

| 26 augusti, 2019

”När morgondagens historiker ska beskriva det tidiga 2000-talets samhällsdebatt är det inte osannolikt att de kommer att fästa sig vid vår tids upptagenhet vid parrelationen som socialt och kulturellt fenomen”, läser jag i förordet till antologin Par i vetenskap och politik: Intellektuella äktenskap i moderniteten (Borea Bokförlag, 2011).Ja,
Drömmen om parförhållandet är stark, trots alla diskussioner om stjärnfamiljer och polyamorösa relationer, queera perspektiv och andra alternativ. Den monogama relationen mellan två individer tycks vara hyfsat ohotad som norm, samtidigt som människor skiljer sig i tämligen hög utsträckning.

Ann Heberlein

Läs i Heberleins Etik…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •