DET NYA SVERIGE. Att någon skulle komma på idén att hota någon vuxen, det förekom aldrig i det samhälle jag växte upp i.

| 26 augusti, 2019

Limhamn-Bunkeflo i från Malmö är ett av damallsvenskans lag, men det är ett lag som fått sina träningar förstörda av ungdomsgäng som tycker sig ha mer rätt till att få använda Limhamns IP som sin än vad fotbollslaget har rätt till platsen.

Det händer ofta att där är cyklar och glasskärvor på fotbollsplanen, och när ledarna ber ungdomarna att flytta sig så hotas och trakasseras dessa av ungdomsgängen. Det har hänt att ledarna fått höra att de ska få sina bilar sönderslagna. Gängen har även urinerat så att urinen runnit in i damlagets materialförråd.

I fredags hade klubbchefen David Wernersson ett möte med den närliggande Bergaskolan som också använder sig av Limhamns IP i sin idrottsundervisning. Han säger att mötet var bra.
Och nu vill Limhamn-Bunkeflo hjälp av Malmö kommun så att träningarna kan tryggas för damfotbollsspelarna. De vill också att idrottsanläggningen kan hållas stängd och låst när inte Bergaskolan eller klubbens lag tränar eller använder fotbollsplan.

Man frågar sig dock varför sådana åtgärder ska vara nödvändiga, varför kan inte dessa ungdomsgäng uppföra sig och lämna fotbollsplanen när de blir ombedda att göra det?

Jag kommer ihåg när man själv var ung och någon vuxen sa till om något så lydde man, för man visste att gjorde man inte så blev det konsekvenser, antingen direkt eller i ett senare skede. Och att någon skulle komma på idén att hota någon vuxen, det förekom aldrig i det samhälle jag växte upp i, det var något man bara inte gjorde.

https://nyhetsbyran.org/…/hotfullt-ungdomsgang-trakasserar…/
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “DET NYA SVERIGE. Att någon skulle komma på idén att hota någon vuxen, det förekom aldrig i det samhälle jag växte upp i.

  1. Peter

    Jag kommer ihåg en episod när jag var liten, elva-tolv år eller nåt. Jag och en kompis var på väg in bakom ett staket en kväll där det fanns maskiner och kolla på. En gubbe i en saktade in när vi var där. Och tävlar så rädda vi blev. Tror aldrig vi har cyklat så fort. Gubben garva nog rätt gott.

Kommentarer är stängda.