FINLAND. Två personer i en svenskregistrerad Volvo gripna efter polisskjutning

| 26 augusti, 2019

I går kväll rapporterade finsk polis att de gripit två personer för polisskjutningarna under natten till söndagen i finländska Borgå. Personerna greps under söndagskvällen efter en halvtimmes lång dramatisk biljakt i närheten av Tammerfors. De två misstänkta polisskyttarna ska under biljakten öppnat eld mot poliserna. Men där finns inga uppgifter om att någon ska ha blivit skadad i denna skjutning eller gripandet. Däremot så finns uppgifter som Ilta-Sanomat om att bilen de gripna färdades i var svenskregistrerad.
Polisöverdirektör Seppo Kolehmainen sade till svenska Yle: ”Vi utreder för närvarande vilka personerna är och vilken koppling de har till söndagens skottlossning.”

De två personerna som nu greps under söndagskvällen greps i en gröngrå svenskregistrerad Volvo V 50. Enligt polisen så framfördes bilen på ett vårdslöst vis under hög hastighet.
Men det som jag ser som det allvarliga i detta fallet är att det tyder på att det kan vara svenska brottslingar som än en gång exporterat brottsligheten utomlands. Och det är inte första gången som brottsligheten exporteras. För bara några dagar sen så greps en svensk medborgare för sprängningen av skattehuset i Köpenhamn.
Så nu är frågan om det är brottslighet som kommer att bli den nya exportvaran för Sverige?

Hufvudstadsbladet skriver att det hela började med skjutningen i Borgå som skedde natten mellan lördagen och söndagen, ett dåd som verkade vara ett rent bakhåll då de poliser som anlände till platsen efter larmet nästan omedelbart blev beskjutna.
Kimmo Huhuta-aho säger till tidningen: ”Den som ringde in larmet är en intressant person för polisen.”

Och finska medier rapporterade att det var en massiv polisinsats som inleddes efter skjutningen där helikoptrar, poliskårar, bepansrade polisfordon fanns på plats under natten. Även poliserna bar skyddsutrustning under jakten.

https://www.svt.se/…/tva-gripna-efter-polisskjutning-i-finl…
https://www.expressen.se/ny…/tva-poliser-skjutna-i-finland-/
https://www.aftonbladet.se/a/P9qmrb


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •