ISLAM. I minst tio år har man vetat att judehatet i Malmö är till en betydande del beroende av Sveriges migrationspolitik…

| 26 augusti, 2019

Paula Neuding skrev i går morse i Göteborgs-Posten debatt hur judehatet i Malmö växt de senaste tio åren. Hon skrev vidare att det är till en betydande del konsekvensen av den svenska migrationspolitiken och den misslyckade integrationen.

Och tack vare detta så har det åtminstone de sista tio åren grasserat antisemitiska yttringar i Sveriges tredje största stad. Och lika länge har svaret varit från stora delar av den svenska offentligheten varit att sätta sin tilltro till kraftfulla protester. Indignerade ledartexter, som nu senast då Sofia Nerbrand i DN där hon skriver om att ansvariga politiker vandrat genom Malmös gator, axel mot axel med stadens judar.

Och det har varit tio år av magiskt tänkande. För trots protesterna, manifestationerna och ledartexterna har ju larmen fortsatt följa på varandra. Men situationen har inte förbättrats, den har snarare försämrats och blivit mer akut det sista decenniet som har gått. Och vad vi vet om judehatet i Malmö så är det till stor del drivet av migrationen från länder där antisemitismen är en accepterad del av det offentliga samtalet, där det är en del av statsbygget. Och med en sådan migration är det en fullt förutsebar utveckling menar Neuding.

Med jämna mellanrum kommer påminnelser hur illa det fått bli, som när två reportrar från SVT 2015 tog på sig judiska symboler och vandrade in i Rosengård för att jagas ut i en samfälld attack från boende. Det visade sig senare att sms-kedjor hade gått ut om att judar siktats i området. Vi talar alltså om att i ett bostadsområde i Sverige där människor som såg ut att tillhöra en minoritet inte kunde sätta sin fot innan äggen haglade från fönstren och ungdomsgänget mobiliserades.

Och nu denna vecka uppmanade Judiska Centralrådet myndigheterna om att agera för att en fotbollsmatch mellan Malmö FF och ett israeliskt lag ska kunna avlöpa utan våld. För våldet gör sig påmint för judar i Malmö, Sveriges Radio rapporterade i tidigare i somras om att två judiska elever hotades i skolan. Men detta är egentligen inga nyheter för Malmös judar har försatts i hotfulla situationer vid idrottsarrangemang tidigare och hur läget ser ut på Malmös skolor är också känt sedan tidigare.

I minst tio år har man vetat att judehatet i Malmö är till en betydande del beroende av Sveriges migrationspolitik och den misslyckade integrationen. Och lika länge har svaret från Dagens Nyheter och många andra varit att judehatet på inga villor får vägas in när migrationen utvärderas eller när en ny migrationspolitik utformas.
När man tänker på detta så frågar man sig varför det är på detta viset, varför vill inte politikerna inse detta?
Men när man sen tänker efter så är det inte så konstigt att judehatet är så stort i just Malmö, för i hur många svenska städer får socialdemokratiska ungdomar marschera på gatorna skanderande judefientliga ramsor den första maj utan att moderpartiet reagerar?

Men vad är det som gör att de liberala tidningarna rädda för att tala emot judefientligheten?
Beror detta på att de vill behaga sina nya läsare eller vad beror det på?
För som Sofia Nerbrand skrev i DN ”Malmöbor med judisk börd är svenskar och ska behandlas som fullvärdiga medborgare med samma skyldigheter och rättigheter som alla andra. Punkt.”
Och där kan väl inte vara något som är mer rätt än det, de är mer svenskar än de flesta som bor i Rosengård men trotts det så behandlas de styvmoderligt av samhället. De är svenskar men de är dock inte det i bland stora skaror av det socialdemokratiska partiet som hellre omfamnar de nykomna och kallar dem för bror och syster.

Paulina Neuding i GP…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •