Morgan Johansson om morgonens mord i Malmö: Från politiskt håll så kommer vi att fortsätta med straffskärpningar?!?

| 26 augusti, 2019

”Fega och avskyvärda odjur som ger sig på en nybliven mamma. Nu sätts alla tillgängliga resurser in för att gripa gärningsmännen så att de kan låsas in. De ska jagas till världens ände om det behövs. Kallblodiga mördare kan inte få gå lösa” skriver Morgan Johansson på twitter.

Det finns nog ingen människa som idag inte håller med honom i det. Det är sedan, när han börjar dra regeringsarbetet irritationen stiger i mig:

”Från politiskt håll så kommer vi att fortsätta med straffskärpningar – bl a så skärps straffet för mord vid årsskiftet – och med fortsatta resurstillskott till rättsväsendet. Men mer är på gång.”

Arbetet med straffskärpningar? Var ser vi dem någonstans? Och varför är de inte redan på plats. Människor har skjutits ihjäl i Sverige, synnerhet Malmö och Stockholm länge.

Morgan avslutar med:

”Det märks redan i Kriminalvården att fler häktas och döms. Det är bra, men det måste fortsätta. När det gäller kriminella gäng så kan man inte lägga fingrarna emellan. Det gäller att öka trycket, bura in en efter en och successivt stampa ut den organiserade brottsligheten.”

Det märks redan att fler häktas, ja okej men de släpps ju direkt. Är det som Johansson syftar på när skriver hårda tag, öka trycket, bura in för att ”stampa” ut kriminaliteten?

Det var inte länge sedan polisen skrev en artikel, riktad till de kriminella, där de bad kriminella att försöka förstå att de också är människor. Det stämmer knappats med vad Johansson skriver.

Även om det inte är Johanssons intention framstår hans twitter som något annat. En skyldighet att skriva. För i realiteten ser vi hur den grova kriminaliteten blir värre för var dag som går. Oavsett Johansson hävd av hårda nypor.

Kvp…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Morgan Johansson om morgonens mord i Malmö: Från politiskt håll så kommer vi att fortsätta med straffskärpningar?!?

 1. Jan

  Regeringen har tappat kontrollen totalt. Vår rättsstat är i upplösningstillstånd.
  Avgå och utlys nyval.
  Här beövs en total kursändring för att vända utvecklingen.

 2. Hans Persson

  Sluta låtsas!! Ni vet såväl att det är ni själva som ställt till den oreda som landet befinner sig i.
  Dess värre vet ni också att ni inte duger till att reda upp eländet.

Kommentarer är stängda.