Tino Sanandaji: Det var uppenbart galet att dumpa flyktingar på småkommuner ute i landet…

Reportaget om krisen i Filipstad chockerar många, men kommer att förvåna er utanför indoktrinseringsbubblan lika lite som gängmorden:

SVT: ”Desperata läget i Filipstad efter flyktingkrisen… inrikesfödda i arbetsför ålder lämnar kommunen – samtidigt som arbetslösheten är skyhög i den utrikesfödda befolkningen”

”Mellan 2012 och 2018 har den inrikesfödda gruppen minskat med 640 personer, samtidigt som den utrikesfödda ökat med 963. – Vi håller på och byter befolkning. Det kan man tycka vad man vill om, det beror på hur man är lagd. Men det är bara konstaterande av fakta att det faktiskt är det vi håller på att göra och då måste vi förhålla oss till det, säger Jim Frölander, integrationsansvarig”

Aftonbladet: ”Finns ingen efterfrågan på utrikesfödda analfabeter” Kvällens ”Uppdrag granskning” i SVT gör en uppföljning på ett tidigare reportage och återbesöker Filipstad för att se hur det har gått för kommunen som tog emot ett stort antal flyktingar, främst under flyktingkrisen hösten 2015. Det är ingen munter verklighet de möter…Arbetslösheten bland personer födda utanför Europa sägs vara 80 procent”

Osv. Det var uppenbart galet att dumpa flyktingar på småkommuner ute i landet, då en större befolkning bara belastar ekonomin när de inte bär sina kostnader och förvärrar välfärdens resursbrist. Nu får de som lät sig luras av medias bondfångeri som Sandvikenrapporten och ”kompetensregn” betala priset.

Som tröst bör det betonas att Filipstad inte är representativ utan en osedvanlig drabbad kommun med särdeles dåliga förutsättningar. De tog i relation till sin storlek emot många utomeuropeiska invandrare samtidigt som gapet i förvärvsfrekvens mot inrikes födda är 29:e högst i landet. Många kommuner märker av ungefär samma press, men det får sällan så stor genomslag som i Filipstad som har ovanligt många nyanlända som saknar försörjning.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  

2 tankar på “Tino Sanandaji: Det var uppenbart galet att dumpa flyktingar på småkommuner ute i landet…

 1. Pingback: Tino Sanandaji: Det var uppenbart galet att dumpa flyktingar på småkommuner ute i landet… – ProjektSanning – WEDE ELISA – SCRIPTA SWISH:8327-9 Konto:401352-1

 2. Åke Ström

  Hej.
  Ser att ni önskar bidrag från era läsare. Är det flera ni tycker skall belönas med skumpa och goucci- väska.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *