Sverige är avundens och missunnsamhetens land nummer ett – utan konkurrens

| 29 augusti, 2019

En lyxrenovering i Bianca Ingrossos hem, där bland annat hela köket revs ner för att byggas upp på nytt, har fått flera att reagera – eller gå bananas om jag ska vara helt ärlig.

Läckert tänker jag då omedelbart. Ett kök är hemmets hjärta. Trots att jag är ointresserad av Bianca (jag tittar aldrig på hennes program) tänker jag att det här kan vara intressant.

Kanske det kunde inspirera hemmafixare. Men nu bor vi i Sverige. Jantelagens högborg. Meningar som “Du ska inte tro att du är någonting” och “Du ska inte tro att du kan någonting” sitter djupt rotade i varje svensk.

I en diskussion i kommentarsfältet på Youtube beskrivs Bianca som en klimatförnekare.

”Jävligt snyggt! Tyvärr ingen miljömedvetenhet alls”, skriver en person i fältet. Ojojoj, det här låter ruskigt farligt. Så kan det väl inte ha gått till? Lite på edge tittar jag på Youtubevideon. Med händerna för ögonen förstås. Men först måste vi ha en liten inramning.

I helgen visade Bianca Ingrosso, 24, upp sitt mångmiljonshem på Östermalm efter flera månaders renovering. I Youtubevideon får tittaren följa med på en rundtur som börjar i hallen för att senare landa i kök och vardagsrum.

Redan här börjar hjärtat pumpa snabbare. En snabb koll och – jo, luktsaltet står inom räckhåll, så även blodtryckspillren. Jag vågar fortsätta titta.

– Välkomna till lägenhetens hjärta, det som gör lägenheten så speciell, är ni beredda, frågar Bianca Ingrosso tittarna stunden innan ett välbelyst kök visas upp.

I varje skåp och hörn har belysning byggts in för att skapa ett varmt och mysigt intryck. Men att döma från kommentarsfältet känner flera av profilens tittare allt annat än mys och värme.

En isande kyla sänker sig över mig och med händerna framför ansiktet tittar jag mellan fingrarna.

“För över 10 miljoner kronor fick Bianca tre rum fördelade på 97 kvadratmeter. Lägenheten var i toppskick när Bianca slog till men trots det valde hon att göra om det mesta i lägenheten. På kommentarsfältet har en diskussion om profilens slösande bubblat upp” meddelar en kvällsblaska syrligt.

Ajajaj, här har Bianca begått ett kardinalfel. Att spendera pengar på sitt boende. Hur understår hon sig? Det finns faktiskt folk på vår jord som inte ens har en lövhydda att bo i och så visar hon skamlöst upp en lägenhet full av lyx och flärd.

Efter de sedvanliga kommentarerna om klimatet och att jorden brinner och glaciärerna smälter och att hela grönland kommer att stå under vatten nästa vecka så kommer någonting som får tittarna att tappa andan helt och se rött. Bianca Ingrosso berättar med egna ord om renoveringen.

– Jag var tvungen att betala för hela byggnadens elgrund. För att mitt kök drar så mycket el. Mitt kök drar så mycket el i varje skåp, vinkyl, espressomaskin, kyl, frys, ugn, diskmaskin, spis, berättar hon i videon. Och kommentarerna lät inte vänta på sig.

”För varje gång jag släcker en lampa som lyser i onödan i lägenheten tänder Bianca 20 000 nya”, skriver en person på kommentarsfältet och får medhåll från andra tittare. Självklart får denne medhåll från andra som sitter och hukar framför videon och är precis lika avundsjuka som denne.

Här orkar jag inte längre. Svenskar är det mest avundsjuka och missunnsamma folket i världen. Här visar de upp sin absolut sämsta sida.

Jag är glad över Biancas nya kök. Njut av det Bianca och jag hoppas du trivs i din nya lägenhet.

Samtidigt sitter det äckliga hydet i mörkret och tittar på Youtubevidoen gång efter gång efter gång och allt vidrigare invektiv sipprar mellan deras hårt slutna läppar.

Bianca har tjänat ihop pengarna till den här lägenheten själv. Genom eget arbete. Hor är väl värd den.

Jan-Ove Malmgren

Bild: Kong Lo Merat


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Sverige är avundens och missunnsamhetens land nummer ett – utan konkurrens

 1. Carl den 12

  Hahaha👑
  Att inte denna renoverande Bianca kan hålla sig på mattan, borde hon ju begripa.
  Kom igen gott folk, Bianca är från denna Wahlgrenska släkten och dom ligger inte på latsidan där inte.
  Det är något med dessa Wahlgrens genuppsättning, som inte går att förklara, dom är ett fenomen.
  Skulle bli tokig på kuppen att forska och göra genanalyser på dom.
  Kommer bara röra till det med alla provrör, då dom är så många och jag kommer bara fram till att dom har en gen som saknas oss andra vanliga, som inte har ork och åldras normalt.
  Ingen i familjen Wahlgren ser ju ut att vara en dag över 25 år, inte ens Biancas mormor och morfar.
  Man blir lite lätt provocerad av att dom redan som nyfödda är framgångsrika och alla gör sin egen grej och verkar inte ha en seg och trött dag i sitt liv.
  Man kan ju inte ens säga den klassiska avunds kommentaren: att hon har glidit in på en räkmacka.
  Tror baske mig hon hade fixat det med eller utan sin familj, lite som Nike reklamdänga “just do it”.
  Vissa människor är bara sådana och att ligga trött i soffan och Zappa och se denna pigga ekorre till sprallig brallis, kan ta knäcken på en när man inte ens orkar samla ihop energin för att tända kvällsbelysningen och leta upp en tändare till levande ljus.

  Måste bara säga go go go Bianca Wild and crazy girl, du är 25 år och visar att tjejer kan och allt du gör blir till show, alltifrån sminka sig som att byta kök.
  Tror baske mig att Bianca är lika spontan privat som när kamerorna är av och gör och säger precis det som faller henne in.
  Att Bianca skulle vara en så stor miljöbov och redan stå i skuld, vid så ung ålder har jag svårt att ta in.
  Det är inte så många 25-taggare som ens orkar och bryr sig om att fixa och göra mat över huvud taget, oavsett bra ekonomi och absolut inte ett nytt kök=bara enormt bökigt.
  När jag var i hennes ålder fanns det inte på kartan att varken köpa lgh eller tänka på nytt kök.
  Men nu är det en annan tid och en ny generation som Bianca, som visar att en ung tjej kan allt, precis som en ny form av Pippi Långstrump, fast i 2019 tappning.

  Calle som inte hade knappt kunnat titta på tösa utan att skratta, om jag varit hennes föräldrar och tänka: ytterligare en ny modell av Wahlgrens genuppsättning som går helt sina egna vägar och det är bara att ta några djupa andetag, ingen rår på den galna tjejen utan filter, med enorm karisma och humor i allt hon gör👸

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *