SVERIGE. Nyans, ett nytt parti som bildats av sunnimuslimer

| 30 augusti, 2019

Ett muslimskt parti har bildats. Vi visste att det bara var en tidsfråga innan det skulle hända. Egentligen borde det inte oroa men det gör det. Media skriver inget om det. Inga fördömanden, analyser eller ifrågasättanden. Bara tystnad.
 
Borde inte det faktum att initiativtagaren heter Mikail Yüksel, utsparkad centerpartist som haft kontakt med de extrema islamisterna, Grå vargarna i Turkiet, oroa fler?
Vad kommer härnäst? Partiet Nyans kommer sannolikt inspirera fler, exemplevis shiamuslimerna vilka står i strid med sunni. Troligen inspirerar det sunnimuslimska partiet Nyans flera andra stora invandrargrupper att ställa upp i valet om två år till riksdag och kommuner. Det är så identitetspolitiken fungerar.
Stefan Löfven och socialdemokraterna kommer bli de stora förlorarna om Nyans lyckats. I riksdagsval efter riksdagsval har de lyckats ta ca 70 procent av rösterna i särskilt utsatta områden.
Mikael Yüksel har genom sitt arbete i politiken ett stort kontaktnät i landet. Det oroar mig.
Det oroar mig också att partiet aviserat att de enbart ska jobba specifika frågor riktade till en specifik grupp. Partiet Nyans vill prioritera mångkulturen, se till att islamofobi ges en egen brottsrubricering och att muslimer ska få minoritetsstatus i grundlagen.
Det här oroar i alla fall mig. Är det de här våra riksdagspartier på den rödgröna sidan väntat på? Klanpartier? Hur rimmar det med vår demokrati?
Vi vet att framför allt S, MP och V i sin iver redan tolererar sådant ingen demokrati borde tolerera. Därför borde det här väcka större intresse än det gör, eller är det meningen att vi bara ska tiga still och acceptera att Nyans 2022 röstas in som ett nytt riksdagsparti? För det är vad som kommer hända om ingen börjar ta debatten nu.

Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “SVERIGE. Nyans, ett nytt parti som bildats av sunnimuslimer

  1. Carl den 12

    Då finns det bara en sak att säga, Hasta la Vista Sverige……………………………………………………………….

Kommentarer är stängda.