ISLAMISERINGEN AV SVERIGE. Välkommen till verkligheten

| 30 augusti, 2019

Verkligheten har länge knackat på dörren men det är först nu allt fler börjar förstå vad som händer i Sverige. Vägen dit har varit lång. Det har också kostat oss massor, inte bara i samhällsservice, utan också i tillit.

Vi får ju bland annat skola, försvar, polis och pension för det vi betalar in i skatt. Nu säger allt fler att det man betalar in i skatt inte matchar det man får tillbaka, tvärtom.

Ta den svenska skolan, hur mår den egentligen idag? Den är inte längre världsledande, många skolor kan inte erbjuda en trygg miljö samtidigt som skolorna själva ägnar tid åt andra förändringar alla inte uppskattar.

En förtvivlad förälder som plötsligt får veta att hennes son nu i årskurs 6 ska läsa arabiska, inte för att han önskar det, utan därför att skolan kräver det. Den här föräldern och fler med henne blir väldigt upprörda. De har redan upplevt förändringar de inte uppskattar, så som att allt fläsk tagits bort från skolmaten. Här skulle skolan ha kommunicerat med föräldrar och elever, låtit dem få säga sitt, kanske till och med haft ett visst medbestämmande i form av röstning, för att undvika att man tvingar in elever och föräldrar i något de inte vill.

Läs facebook-kommunikationen här…

I takt med att samhället inte levererar det som de ska upplever många väljare, föräldrar, barn, medborgare att de blir överkörda av politiker, myndigheter eller skolor. De får helt enkelt inte tillbaka det som de betalar in i form av skatt. De får något annat. De får anpassa sig, hålla tyst och hoppas på det bästa. Skattebetalarnas förtroende för den svenska skolan urholkas lika fort som det gör i relation till polis, sjukvård och pensioner. Det här skapar ilska och frustration, inte minst då kulturella särkrav ställs över en majoritet.

Nu står vi i problem som räcker oss långt över halsen och det börjar känns omöjligt att reda ut den här soppan av problem. Hoppet finns såklart. När Heberlein Ann twittrade om att hon stått upp för det hon som politiker tror på och röstat för – ett tiggeriförbund i Lund, blev jag glad. Jag tänkte att det är så här politiker ska göra, berätta vad som händer och ge utrymme för väljare att säga sitt.

Vi pratar ofta om samhällskontraktet, det vill säga, föreställningen om att samhället och staten är ett resultat av en frivillig överenskommelse, ett slags kontrakt där medborgarna godtagit en viss samhällsordning. Den samhällsordning som råder nu har få godtagit, liksom det som händer i våra skolor.

Utan att kunna leda något i bevis, vill jag påstå att kontraktet mellan staten och folket är brutet. Staten kan inte leverera det som utlovats, Vi får inte valuta för våra skattepengar eller grundläggande skydd mot brott. Den dagen är nära då vanliga skattebetalare, löneslavar och medborgare kommer att följa de skatteflyende företagsledarna. Varför betala överpriser för något som inte fungerar…?


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

4 tankar på “ISLAMISERINGEN AV SVERIGE. Välkommen till verkligheten

 1. Tomas

  Hur känns det att missuppfatta allt? Men Du kanske är van och därför inte tycker att det är ett problem!

 2. Ulf

  Bra Madeleine,en fullständigt sann analys av samhällsutvecklingen,en stor eloge för en klarsynt skildring av verkligheten.Respekt ??

 3. Joakim Engman

  Efter att själv bott i muslimska och budistiska länder, försök att få deras skolor att ändra sig för våra barn. Fy fan vad vi svenskar är ynkliga

 4. Johan

  Ändå finansierar vi det här nationella självmordet. Man frågade sig varför judarna tysta gick rakt in i gaskamrarna. Vi svenskar gör något liknande. Säger vi stopp kan det bli krig. Vi säger dock inte stopp. Framtiden blir väl isåfall som för de vita i Sydafrika? Sverige skall då ha förvandlats till ett skitland utan dess like.

  Vet inte hur mycket vi vinner om någonting om vi vägrar övertid. Känns som en piss i Nilen som motstånd.

Kommentarer är stängda.