Nuri Kino: Stoppa rasismen!

| 30 augusti, 2019

Det är främlingsfientlighet och rasism att blunda för problemen i invandrartäta områden. Det är att lämna de svagare åt sitt öde, utan hjälp från myndigheter. Nej, Sverige är inte helt åt skogen, men på många håll är det krig om till exempel narkotikamarknaden. Det är på riktigt. Det är människor det handlar om. Mammor som inte kan sova på nätterna för att barnen kan ha blivit skjutna. Dessutom har klanstyren tagit över andra delar av landet eller slåss om samma delar av det. Kvinnor förtrycks. Barn förstörs.

Det skjuts. Det knivskärs. Det bombas. Det våldtas. Det kidnappas.

Jag har skrivit om utvecklingen i tjugo år. Men rasisterna, de som bryr sig mer om sin makt och inte om den lilla människan i kläm och i behov av hjälp har blundat. Och vill fortsätta blunda. De vill dessutom att vi också ska se bort, de skapar kvasidebatter och oro om behovet av elsparkcyklar, lägger en miljard på sådana bara i Stockholm, jagar rökare som om de vore kriminella, i stället för att fucking låsa in sig och komma med lösningar.

Ja, till bättre miljö, ja till kampen mot klimathotet, ja till allt sådant, absolut. Men först fokus på mer akuta saker. Eller åtminstone lika mycket energi och tid på den negativa utvecklingen i invandrartäta områden.

Jag lade just på luren, efter ett entimmes samtal med en sjuksköterska på en av akutmottagningarna i Stockholm. Hon har gått in i väggen och ska sjukskriva sig med ett dåligt samvete: “fast jag vet att detta bara kommer att drabba min kollegor, det behöver all hjälp de kan få men jag har fått panikångest och kan sluta andas mitt i en operation”.

Stoppa rasismen!

Nuri Kino, på Facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •