Tino Sanandaji: Befolkningsjusterad har antal som dödas på trettio år fördubblats medan antal skottskadade registrerad av vården tredubblas.

| 30 augusti, 2019

Socialstyrelsens statistik på antal som dödats varje år i skjutvapenvåld/sprängningar samt antal som slutenvårdats (inklusive de som ej överlevt), de år vi har data.

Efter ännu en sorgfylld svensk sommar börjar fler medge våldsproblematiken, men försöker ändå glida undan med att det kommer som en överraskning. Malmös morgontidning skriver på ledarsidan: ”Skjutningarna har blivit en del av vardagen på ett sätt som ingen hade kunnat föreställa sig för några år sen”

Ni vet förstås att tusentals av oss inte bara föreställde sig utan förutsåg, grundligt förklarade & högljutt förvarnade för utvecklingen. De som inte såg valde att blunda, och ofta grumla till andras ögon genom att sprida dimridåer.

Ökning av grovt våld var länge tydligt i datan. Media vilseledde allmänheten genom att upprepa att dödligt våld fallit lite jämfört med rekordåren men aldrig tala om att detta är del av en global trend där teknologi bidragit till att dödligt våld fallit mycket mer i jämförbara länder än Sverige. När antal som dödas används som indikation på underliggande våldsnivå måste man ta hänsyn till teknologisk utveckling samt jämföra med andra länder, allt annat är ovetenskapligt.

Nedan ska jag visa er socialstyrelsens statistik på antal som dödats varje år i skjutvapenvåld/sprängningar samt antal som slutenvårdats (inklusive de som ej överlevt), de år vi har data.

Som ni ser har andel som skjuts men överlevt ökat, vilket enligt internationell forskning utöver akutvård beror på snabbare räddning efter spridning av mobiltelefoner.

Internationella studier som visar detta inkluderar: “Murder and Medicine: The Lethality of Criminal Assault 1960-1999“ (Homicide Studies), “The Impact of Improvements in Medical Care Resources on Homicide Trends: The Case of Germany (1977–2011)“ i European Journal on Criminal Policy and Research, “Homicide in Denmark 1992–2016“ i Forensic Science International osv.

I Sverige finns ingen direkt forskning om detta, vilket inte behövs då vi vet att vården utvecklas på samma sätt. SR : ”Vården av skottskadade bättre när skjutningar blir vanligare. Läkare och sjukvårdspersonal på sjukhuset i Malmö har fått större erfarenhet av att ta emot skottskadade patienter”

Befolkningsjusterad har antal som dödas på trettio år fördubblats medan antal skottskadade registrerad av vården tredubblas. Detta är trots allt extremt enkelt, och att en del vägra fatta det avslöjar åsnelik faktaresistens.

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Tino Sanandaji: Befolkningsjusterad har antal som dödas på trettio år fördubblats medan antal skottskadade registrerad av vården tredubblas.

 1. Carl den 12

  Och ändå finns det människor som bor kvar i detta land av skjutningar, som instämmer med regeringens”Sverige har aldrig varit tryggare” !!!
  S, MP, V och company är mästare på att lura av både mössan och det dom har innanför mössan.
  Själv är jag ständigt medveten om att var jag än rör mig i Götet delar, så kan någon dra fram en kniv eller annat vapen, både på gator, torg och vagnar.
  Hur många utav oss är egentligen tränade att hantera och avleda en vapenman på fulschack ???

  Calle som bara kan säga “länge leve förträngningen” och jag är ingen MMA fighter och lär börja dilla både på svenska och engelska med hög vapenman, om var han har köpt AK4 och om han har putsat den hela natten lång.
  Allt för att avleda denna från att skjuta ihjäl en kvinna med sitt barn eller du som står upp och försvarar rikstadsmännenns/kvinnor ord utav lögner och svek mot sin egna urinvånare och land.
  PS det är ni medlöpare som gör det möjligt för S, MP och V att sitta kvar och ni har ett ansvar, hur tänker ni göra med det ansvaret ???

  1. Archimedes

   Utmärkt, alla ni som röstat fram dagens regeringskonstellation med liberala stödpartier måste fundera på om valet varit särskilt klokt då resultatet blivit ett samhälle i sönderfall.
   Alla ni drabbas i samma utsträckning av det dagliga våldet på våra gator, alla får vi betala högt för att gatorna fylls av människor som inte vill ta del av vårt samhälle.
   Aldrig har kommunerna tvingats betala ut så mycket i sociala stöd till människor som inte någonsin kommer att få ett arbete. Analfabeter efterfrågas inte på arbetsmarknaden, men vi andra ska försörja dem så länge de lever.
   Ni som röstat på V, MP, S, C och L bör förklara för alla oss andra varför detta ska fortsätta.

 2. Johan Retsler

  Våra nära bekanta, medlöparna, är fullständigt ansvarslösa.

  Jag undrar hur de är funtade, våra medmänniskor. Kan förklaras med: har alltid varit vänstervridna. Har förstärkts av den evigt pågående propagandan. De saknar konsekvenstänk.

Kommentarer är stängda.