ATT LEVA SIN LÖGN

| 31 augusti, 2019

Socialdemokraterna har i många år varit Sveriges största parti och är det fortfarande trots att man i mångt och mycket övergett sin historia, svikit sina ideal och sina grundläggande värderingar.

Hur är det möjligt att ett parti som så totalt nonchalerar dem som partiet en gång grundades för fortfarande kan åtnjuta ställningen som landets största parti?

Man för ständigt sina väljare bakom ljuset med löften som sviks gång på gång och far med lögner och osanning men ändå står väljarna lydigt kvar på valdagen och röstar fram partiet till nya triumfer. Det är för mig och många andra helt obegripligt. Det saknas ju inte alternativ i svensk politik.

Vad är det då som får människor att fortsatt köpa dessa svek och lögner? Är Socialdemokraterna bättre på att ljuga för och dupera människor än andra partier? Man måste ju erkänna att de lyckats bra genom åren även om siffrorna gått ner över tid.

Kan det vara så att Socialdemokraterna så blint är övertygade om sin egen storhet att man tror sig kunna slå i väljarna vilka dunster och lögner som helst och komma undan med det?

En lögn är oftast en medveten osanning. Man hoppas kanske att väljaren ska acceptera det man säger som en sanning om man säger det på ett övertygande sätt. Och om man själv tror på och är övertygad om att saker och ting är på ett visst sätt och säger det, ja då är det ju ingen simpel lögn. Då blir det istället en acceptabel lögn som förhoppningsvis glöms bort över tid och man slipper stå till svars för.

Men inga luftslott står för evigt.
Socialdemokratins stolthet, Folkhemmet, håller sakta men säkert på att krackelera och falla samman och för varje dag blir lögnerna mer och mer genomskinliga. Allt fler får upp ögonen och dimmorna skingras.

Tiden har börjat komma ikapp det förut så stolta arbetarpartiet och det är nu hög tid att de får stå till svars för sina lögner och sveket mot väljarna.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •