Tomas Brandberg (SD) om moderaterna och alsylinvandringen

| 31 augusti, 2019

Moderaterna säger sig vilja minska asylinvandringen med 70 procent, vill bromsa anhöriginvandringen och samtidigt höja tröskeln för svenskt medborgarskap. Steg i rätt riktning, absolut, men samtidigt säger man sig vilja förhandla om migrationspolitiken med Socialdemokraterna.

Det är det närmsta man kan komma en garanti för att inget av det där kommer ett ske. Socialdemokraterna visar inga som helst tecken på att vilja diskutera detta med Moderaterna och har faktiskt inga taktiska skäl att göra det.

Socialdemokraternas samarbetspartners heter Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet. Fundera på vad det innebär för utsikterna att reformera migrationspolitiken i restriktiv riktning.

Alltså, Moderaterna poserar med en hård politik för att dra till sig migrationskritiska väljare och man tillfredsställer sin migrationsliberala falang genom att garantera dem att inget av detta kommer att ske.

(Och om vi antar att Socialdemokraterna mot förmodan vill förhandla direkt med M om detta, ja då kan vi vara helt säkra på att förslagen vattnas ut till ingeting innan de eventuellt blir verklighet.)

Tyvärr är detta symptomatiskt för Moderaterna post-Reinfeldt (sedan hösten 2015). Man försöker säga rätt saker men avstår helt och hållet från att lägga fram en plan för hur det hela ska genomföras. Deras konservativa väljare borde vid det här laget ha genomskådat det här skådespelet.

Tomas Brandberg (SD), på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •