Mamma-kortet är höjden av barnslighet

| 1 september, 2019

 

Uppriktig sagt tror jag inte att SvD förlorar något på att mista Jens Liljestrand som prenumerant. Han tycks dock inbilla sig det som twittrar:

“Min mamma är inflyttad i Sverige sen drygt 45 år, är det alltså numera. @SvDledare linje att hon ska tvingas ”återvandra” eller räcker det med svensktest? Vore bra att veta innan jag förnyar min prenumeration.”

https://twitter.com/jensliljestrand/status/1167900269109112835s=12&fbclid=IwAR0WfIMc7VzpPbXQJiBOUX67Av1RP5do6SsJFS06B4nbZ7YGvfBiRsVwNTc

Jens känner sig indignerad, kränkt av att Ivar Arpi som undrade varför inte fler återvänder. Migrationsverket säger att konfliktnivån i Syrien är lägre. Av någon anledning berörs inte de som redan fått flyktingstatus av detta. Varför inte, undrade  Ivar Arpi? “I en rimlig värld hade detta inneburit att de syrier som kommit hit nu började återvända en masse.”

Ivar Arpi syftade inte enbart på Syrien utan han talade i generella termer. Vore det inte naturligt att fler återvänder till sina hemländer? Om det har lugnat ned sig i hemlandet vore väl det bara bra. Jag tror “borta bra men hemma bäst” gäller för de allra flesta. Och varför ska asyl betraktas som något som alltid måste vara permanent. Vore det inte bättre om asyl sägs som något tillfälligt? När det har lugnat ned sig så åker helt enkelt hem igen. https://twitter.com/ivarpi/status/1167360982827589632s=12&fbclid=IwAR3WXrFGV8jtDoZB28ALy0Fa0AKP0i13LIgog5HvQaGrMe48hFtCHoPj3OE

Det uppskattades emellertid inte av Jens Liljestrand som kändes nödgad att dra “mamma-kortet. “Min mamma är inflyttad sedan 45 år”. Min mamma, ska hon behöva flytta? MAMMA!!

Man undrar ju varför dessa journalsiter aldrig klarar av att vara seriösa. Den infantilism de står för är på väg att fördumma precis allt. 

Det är många som kommit hit för länge sedan. Då det inte fanns något SFI, introduktionskurser i hur man uppför sig, och som på egen hand skaffade jobb och bostad, som nu är lika oroade som vi alla andra. Som liksom vi ser hur människors liv trasas sönder av det grova våldet, våldtäkterna, otryggheten, oron och mycket mer. 

Det är för bedrövligt att Jens Liljestrand ger sig på en av våra mest uppskattade ledarskribenter. Och vad värre är, Arpi pratar om personer som fått inte asyl och har UT, alltså dem som inte är medborgare ännu. Och det är dem som ska återvända när deras asylskäl inte längre gäller därför att situationen i hemlandet har förbättrats. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *