Våldet eskalerar nu Stefan Löfven, likt ett rusande tåg. Hela Sverige håller andan…

Jag är trött på S-politiker. De ser allvaret. Det som pågår i samhället. Ändå tar de inte det på allvar. Istället låtsas de bry sig genom att nattvandra i en stad som drabbats hårt av det grova våldet. Media hakar på skriver långa artiklar om hur bra Socialdemokraterna är. De välkomnar socialdemokraternas lösningar på samma sätt som de “godhjärtade” välkomnade massinvandringen.

Socialdemokraternas svar på alla problem är fler fritidsgårdar, fler nattvandrare och fler samtal. Samtidigt som det tänker ut sina lösningar torterar ett gäng en 15-åring. De slår, sparkar, bränner med cigaretter och som något hämtat ur en skräckfilm, kopplar de startkablar till hans kropp. En värnlös tonåring som gänget kastar sig över. Gänget kände säkert makten rusa i sina kroppar. Vad gänget tänkte på vill jag inte veta, inte heller vad som finns i deras hjärtan. Förövarna har som alltid lagen på sin sida. Alla slapp ett fängelsestraff. De fick samhälls- och skyddstillsyn.

Det händer inte alltid i grupp. Mitt i vardagspusslet möts barn och föräldrar av uppmaningar om hur de ska hantera våldet och rånen mot barnen. Följ era barn hem från skolan. Om någon skjuter i skolan sök skydd. Här finns både frustration och oro. Men vad hjälper det? Anmälningarna om brott mot barn och unga fortsätter att öka. Sedan 2016 har rån mot minderåriga mer än fördubblats. På bara några år har Sverige mer eller mindre blivit laglöst.

Åtgärderna från Socialdemokraterna är lama och försiktiga. De reagerar alltid kraftigt och med stor avsky och pekar på åtgärder som de menar omedelbart ska sätta stopp för dessa rån och det grova våldet mot unga. De försöker övertala oss att det bara är de som kan sätta stopp för rånen och våldet. De har ju som socialdemokrater länge krävt ökad satsning för fler vuxna i ungdomssammanhang, införande av fältassistenter med myndighetsansvar, mer resurser till organisationer, och belysningsprogram för ökad trygghet. Det här de här åtgärderna de pratar om medan en tonåring får strömkablar kopplade till sin kropp.

Gängens maffiametoder sprider sig över över hela landet allt medan Socialdemokraterna skjuter till extra pengar för nästa ungdomsgård. När jag läser vad Jan Bäckström, chef på polisens ungdomsgrupp i Uddevalla säger om det här, känner jag mig matt. “Det är jättetråkigt.” Tråkigt? Är det verkligen det, tråkigt?

Om barnen och tonåringarna skulle beskriva det som de varit med om, skulle det sannolikt inte säga att det är tråkigt. Deras trauma borde aldrig betraktas ur perspektivet tråkigt. Det är ett hån, ett slag i ansiktet.

Våldet eskalerar nu, likt ett rusande tåg. Hela Sverige håller andan och väntar på nästa dödsskjutning, nästa barnrån, nästa sprängning samtidigt som vi vet att landets statsminster kommer säga exakt samma sak om väldet igen: “Vi, hela samhället, ska trycka tillbaka våldsverkarna. Det handlar inte om partipolitik. Det handlar om anständighet. Sverige ska ha fler poliser, en starkare rättskedja, vara ett tryggt land. Det beslutsamma arbetet pågår hela tiden.”

Vilka är vi? Om jag fick bestämma skulle vi ha en annan statsminster. Det vore den bästa lösningen för att komma åt våldet.

Madeleine Lilja Rönnquist

Socialdemokraterna…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Våldet eskalerar nu Stefan Löfven, likt ett rusande tåg. Hela Sverige håller andan…

 1. Maria

  Stefan har analysen klar: allt beror på knarkande ungdomar i Danderyd. En skattehöjning för dem så är problemet löst.

  Svar
 2. Dan jansson

  Ska det vara så svårt för svenska folket att erkänna att löven är nutidens största skämt den största fånigaste inkompetenta varelse som går i detta land .det forna sverige där vi nu mer styrs av invadrarna .snart står vi där efter vägarna och ber som idioter lika dom.för dom tar över oss helt …nä skicka nuvarande regering till nåt negerland och klipp sönder deras pass.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *