VIKTOR BARTH-KRON: Jo, det är faktiskt synd om kommunerna

| 1 september, 2019

Scen från ett kommunhus nära dig. Foto: Jessica Gow/TT

“Som det fungerar nu har vi ju en smått bisarr ordning: Satsningar i välfärden är i regel centraliserade, medan nedskärningar är delegerade lokalt. I alla fall bildligt sett, och det kan vara nog så viktigt eftersom bildsättningen oftare än sällan styr prioriteringarna.

Med detta menar jag att om regeringen anslår 400 miljoner till en satsning på exempelvis skolan så kommer det att rapporteras, kommenteras och debatteras i alla rikstäckande tidningar, samt förstås i radio och tv. Ansvarig minister kommer stolt låta sig intervjuas och fotograferas av ett digert pressuppbåd vid lämplig skolbyggnad när den stora nyheten presenteras.”

Viktor Barth-Kron

Läs i Kvartal…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *