Mikael Damberg och Socialdemokraterna vill stänga ute SD från den nationella samlingen mot kriminaliteten. SD:s svar: Socialdemokraterna använder sig av ett dagisspel.

| 2 september, 2019

I söndagens Agenda där Damberg och Kristersson debatterade gängkriminaliteten så bjöd Damberg in alla riksdagens partier till överläggningar, alla partier utom så klart Sverigedemokraterna som enligt Damberg har en annan värdegrund och för grund förklaringsmodell i komplexa frågor.

Men hur ser Socialdemokraternas förklaringsmodell ut när det gäller grova brott som narkotikabrott, där de skyller gängkriminaliteten i utsatta områden på bland annat knarkande ungdomar i Danderyd.

Är inte detta till att ha en grund förklaringsmodell kan man fråga sig?
Under debatten nämner inte Kristersson Dambergs beslut att inte bjuda in SD till överläggningarna, men senare under kvällen skriver han på Facebook att han tycker att alla riksdagspartier bör vara med i samtalet.
Kristersson säger det är bra att regeringen bjuder in till överläggningar men att det är fel att inte alla får vara med. För när Löfven så sent som i helgen talade om ”nationell samling”, då börjar man inte den med att utesluta 17 procent av landets befolkning. Människor som är precis lika utsatta och lika oroliga över den grova brottsligheten som alla andra.

Adam Marttinen svarade också under söndagen på Dambergs utspel med att säga: ”Det är en katastrof. Man borde kunna samlas för att se vilka lösningar det finns stöd för. Men istället använder sig regeringen av ett dagisspel.
Det har tyvärr inte blivit någon ändring sedan SD kom in i riksdagen, socialdemokraterna har under hela tiden pekat ut sverigedemokraterna för att vara annorlunda, för att sticka ut med sin politik.
Att de inte inkludera hela befolkningen i sin politik. De menar också att SD inte är värdiga att sitta i riksdagen.

Men vad ska man då säga om detta utspel från Socialdemokraterna, om att exkludera SD från dessa samtal.
Är inte detta precis samma saker som socialdemokraterna skyller SD för, att de utesluter befolkningsgrupper?

Marttinen säger att att han känner igen många punkter i Moderaternas lista om åtgärder för att få bukt med brottsligheten. Han säger att många av förslagen känner han igen från SD:s förslag. Och han är glad över att Moderaternas och SD:s förslag överensstämmer så bra som de gör.
Marttinen är dock inte lika hoppfull om att den rödgröna regeringen och deras liberala stödpartier kommer att klara av denna utmaning som de står inför.
Marttinen säger till slut: ”Jag hoppas Moderaterna nobbar regeringens invit som en markering.”
Så jag säger precis som Kristersson: ”Gör om och hör rätt, bjud in samtliga riksdagspartier till dessa diskussioner.”

https://www.svt.se/…/sd-s-svar-till-damberg-anvander-sig-av…
https://www.svt.se/…/debatt-ulf-kristersson-m-och-mikael-da…

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5 tankar på “Mikael Damberg och Socialdemokraterna vill stänga ute SD från den nationella samlingen mot kriminaliteten. SD:s svar: Socialdemokraterna använder sig av ett dagisspel.

 1. Carl den 12

  Har ni sett kanal 1, Bolibompa Bolibompa Bolibompa……
  Den mogna och vuxna nivån i riksdagen är på så låg nivå, att vilken vanligt trotsig 3-åring som helst, som bara favoriserar den ena föräldern kan bli avundsjuk.

  Min diagnos är: kan det möjligtvis vara så att det är aningen genant att samarbeta med dessa SD, då dom varit vakna, allerta och förvarnat för den verklighet vi tyvärr befinner oss i år 2019🤔???

  Calle hälsar att självrannsakan och mognad är A & O för ett vuxet och stabilt styre👑

  Svar
 2. Ulf

  Precis så Calle!!! 👑SD tio år före de övriga som fortfarande sitter och kastar sand på dem. 👑👑👑

  Svar
 3. Carl den 12

  I Stockholms största sandlåda med olika färger på sina hinkar, spadar och formar och tävlar sins emellan och mot varandra, om vem som har rätt färg, form och exklusivaste kitt.
  Det röda sandlådegänget vägrar bygga sandslott, vallgravar, vägar tillsammans med dom som har blåa blommor på sina sandlådekitt.
  Och föser bort och kastar sand på dom, ifrån sitt sandslott byggt utav luft och tomma ord och brustna löften.
  Återigen, jag är inte SD:are och jag hör folk i folkmun säga, att dom röstar på SD, just för att SD blir utfrysta.

  Calle som tycker att det säger en hel del om mognaden och nivån på att sossarna visar att dom inte tagit situationen på allvar i Sverige år 2019 !!!
  PS skulle va lika barnsligt om jag gick till min chef och sa att jag kan inte arbeta med alla dessa IFK:are i gruvan, pga dom håller på fel färg och fotbollslag i staden Göteborg ⚽.
  Möjligt att det är en ovanligt dum jämförelse, men det finns dom som tar det där med fotboll på blodigt allvar.
  Men, det hade varit värt att se minen på min chef i gruvan😉.

  Ulf=👑

  Svar
 4. Tommy Karlsson

  Jag säger bara en sak…
  Att sno punkter för SD samt M och sedan stänga SsD ute??????
  Stå upp M,och resten av partier som är inbjudna till S Möte, säg nej sätt ner era fötter och visa S att ni är partier som vill Sverige väl.

  VH
  Tommy

  Svar
 5. Tommy Karlsson

  Det jag ville säga är.
  Har inte S egen politik,utan måste sno punkter från övriga partier i vårt land,då skall inte Lövhen sitta där han sitter,då måste de övriga partierna få bort honom,för han är det största hotet mot vår befolkning i Sverige.

  VH
  Tommy

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *