Ibrahim Alkhaffaji läser det Ivar Arpi skriver om återvandring som fan läser bibeln.

| 3 september, 2019

Ibrahim Alkhaffaji känner sig kränkt och när någon känner så vet vi vad som följer. Drevet. Nu är det återigen Ivar Arpi som står i skottgluggen.

Ibrahim Alkhaffaji läser det Ivar Arpi skriver om återvandring som fan läser bibeln. Det måste han om det ska bli någon substans i hans gnällande. https://twitter.com/search?q=ivar%20arpi&src=typeahead_click

Självklart låtsat Ibrahim Alkhaffaji inte om att han vet att när Ivar Arpi skriver om återvandring syftar inte på dem som fått medborgarskap, som är etablerade och en tillgång för landet, samhället, granne och vänner. Alkhaffaji vill känna sig kränkt. Och som journalist vill han ha uppmärksamhet och bli ett namn i debatten.

Som journalist borde Ibrahim Alkhaffaji tittat sig i spegeln och ställt sig själv några kritiska frågor: Är det här verkligen rätt väg för mig in i mediebruset, att vantolka en av Sveriges mest erkända ledarskribenter? Är det etiskt riktigt att sprida mitt missförstånd i hur jag uppfattar det Arpi skriver?

Nu ställde Ibrahim Alkhaffaji aldrig sig själv dessa frågor. Han valde att strunta i att diskussionen handlar om dem som inte har skyddsbehov, bostad och försörjning. Han valde också att förbise att i Migrationsverkets uppdrag ingår även återvandring.

Om Ibrahim Alkhaffaji tar och tänker efter lite så kanske även han ändrar sig. Prognosen för asyl- och anhöriginvandringen är för närvarande, ett nytt Malmö, två Örebro, fem Östersund eller sex Borlänge. https://www.svd.se/satt-ett-volymmal-for-utvisningar

Svensk migrationspolitik och Sverige står faktiskt inför ett val. Sätt volymål för utvisningar. Det finns ingen möjlighet att vi kommer klara av den här magnituden av invandring med de problem vi redan har. Det borde till och med en kränkt journalist förstå.

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp