Låg- och outbildade ökar kraftigt – massinvandringen 2015 är orsaken

| 3 september, 2019

Enligt statistik från arbetsförmedlingen har antalet personer med ingen eller låt utbildning ökat med 61 procent bara under de senaste två åren. Bland dessa finns även analfabeter men det exakta antalet är okänt.

2017 låg antalet på 9 700, idag har de ökat till 15 700 stycken varav de flesta bor i Stockholm. Dessa gäller dock bara individer som är inskrivna hos arbetsförmedlingen, övriga finns ingen statistik över. Enligt Emil Johansson, enhetschef på arbetsförmedlingen, är en av orsakerna till den kraftiga ökningen migrantkrisen 2015.”

Samhällsnytt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •