Islamofobi som vapen 

America Vera-Zavala skriver i DN en mycket motbjudande artikel där hon dels anser att kamp mot hedersförtryck är ett redskap för islamofober och dels gör någon antydan av sammankoppling med moskéattacker. Själv bjuder hon in person med extremistkopplingar till Dramaten. Det skriver Magnus Ranstorp på twitter. https://twitter.com/MagnusRanstorp/status/1168868754148794368

Jag håller med Magnus Ranstorp, artikeln är motbjudande och till bredden fylld av lögner. Amineh är en av ytterst få i riksdagen som vågar tala om den religiösa fundamentalismen och det kulturella förtrycket i hederns namn. Och för det ska hon tystas, med alla tills buds stående medel. 

America Vera-Zavala tar upp videon Amineh la upp på sin FB-sida. När Amineh förstod att innehållet var förvanskat och att den kom från NMR tog hon omedelbart bort den. Videon hann ligga uppe i 24 minuter. I 24 minuter!  En eoner av tid för hennes motståndare som sedan dess använt den som sitt huvudargument för sprida lögner om Amineh Kakabaveh;  Hon är extrem. Hon kan inte skilja mellan legitim kritik mot religiöst förtryck och rasistiska idéer. https://www.dn.se/kultur-noje/america-vera-zavalah-kampen-mot-hedersfortryck-har-blivit-ett-redskap-for-islamofober/

America Vera-Zavala går så långt att hon använder Aminehs misstag att lägga upp videon som en bekräftelse på hatet mot muslimer: “Vår tid briserar av hat mot muslimer. Terrorattacken i Christchurch och nu senast dådet mot en moské i Oslo är de yttersta tecknen men våldet och trakasserierna sker dagligen.”

Vi har sett det förr. Hur personer jagas, motarbetas och kastas ut i kylan. Amineh ska kläs av in på bara skinnet. Hon ska tystas och hon tystas därför att hon inte viker ner sig. Vi pratar alltså om en politiker som i riksdagen lagt fram motioner om “balkongflickor” och där påpekat att dessa ofta avskrivs som fallolyckor. Hon har debatterat om moralpoliser. Hon har skrivit artikel efter artikel om manliga enklaver som odlar en hederskultur som diskriminerar kvinnor och skapar jihadister. Hon har lyft fram hur våra förorter blir allt mer kvinnofientliga: hur de inte är välkomna på vissa kaféer, om att de inte får klä sig som de vill. Genom det har hon kunnat visa fram den växande fundamentalismen i Sverige. Ett Sverige där kvinnliga präster inte är välkomna, homosexualitet ses som en synd och oskuldhetskontroller görs. 

Oftast kommer dreven från dem som på ett eller annat sätt tar ställning för personer extremistkopplingar. De vill såklart inte kännas vid att i sex av tio moskéer ger imamer råd till kvinnor att inte polisanmäla det förtyck/misshandel de utsätts för. Eller att det finns imamer som propagerar för att deras kvinnor ska acceptera att deras män tar flera fruar. Eller att det finns imamer som ger rådet att kvinnor ska ställa upp samlag även fast de inte vill. 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Xgp0XW/ni-far-en-feministisk-peshmerga-i-riksdagen

Vad få tänker på är att hederskulturen spiller över på det övriga samhället. Vi måste ställa oss frågan: Vad för slags Sverige vill vi ha i framtiden? Och vi börjar bli varse om vad som händer när människor från kollektivistiska strukturer kommer till ett land som Sverige som är dess raka motsats. Om det måste vi faktiskt bry oss. Varje röst som motarbetar hederskulturen är viktig. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *