Varför får SSU Skåne medieutrymme i media? 

Nu vill SSU Malmö övertala alla som läser att mångfalden i Malmö är dess styrka och att de inte är kommunen som inför tiggeriförbud eller andra rasistiska förslag?

Ursäkta? Är inte rasistiska? Nu får det väl ändå räcka! Det är här en förening som allt mer mer ha tagits över av en extrem gruppering som bärs fram av radikal islamism, med inslag av bland annat antisemitism och homofobi. SSU Skåne är alltså inte bara rasister, de är homofober och antisemiter. Och det hör vare sig hemma i någon mångfald eller demokrati. 

SSU Skåne har stöd. Kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh har sagt att det var ju ”olyckligt” att SSU Skåne i stadens socialdemokratiska förstamajdemonstration skanderade ramsor som var  antisemitiska. Olyckligt?! 

Det hindrar dock inte SSU Skåne som skriver: “Politiker på den högra änden av skalan väljer ofta att ge bilden av att invandring och den politiska vänstern har transformerat Malmö till en krigszon och en stad laddad med hat. De använder oftast falska eller vinklade påståenden och fördomar för att skapa rädsla eller ilska.”

Falska och vinklade påståenden och fördomar för att skapa ilska och rädsla? När en ung kvinna avrättades mitt på ljusa dagen i Malmö så var det alltså vinklat? När spärrningar inträffar så är det alltså högern inblandade därför att de vill skapa rädsla? När unge pojken står i ett hörn och säljer knark så är det vinklat? 

SSU Skåne vet inte vad de pratar om. Mångfalden är en sak, och den grova kriminaliteten en annan. Vad vi vet är at med mångfalden har den senare ökat. 

Ska verkligen antisemiter tala om mångfald? Dessa ständiga övergrepp som SSU Skåne riktat mot judar i Malmö, ja hela landet borde tala för sig själv. De har inget i debatten att göra förrän de rensat bort dem som torgför dessa förkastliga åsikter.  

Många judar vill av förklarliga skäl inte leva i Malmö. Och hur ser det då ut i Malmö arbetarkommun? Det finns personer i kommunstyrelse och nämnder som spridit antijudiska konspirationsteorier. Det sitter åtminstone en ledamot som stoltserar med sina palestinska utmärkelser där Israel är utraderat från kartan, men samtidigt säger man sig vara för en tvåstatslösning! Ingen person har  tvingats lämna partiet på grund av sin rasistiska, antijudiska värdegrund.

De här pestliknande åsikterna spiller såklart över på stadens skolor, sociala myndigheter och allmänhet.  Så länge SSU Skåne och lokala politiker accepterar och tolererar rasismen inom de egna leden, i organisationer, har de inget i debatten att göra.

Aftonbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *