Margot Wallström lämnar som utrikesminister. Löfvens säger: “Med Wallström som utrikesminister har Sverige mött stor respekt och uppskattning runt om i världen.”

| 6 september, 2019

EXTRA, EXTRA, EXTRA!!!

Margot Wallström avgår som utrikesminister uppgav hon i en intervju med DN. Hon uppger själv att hon meddelat statsministern att hon vill avgå i ”närtid” och säger att det är familjeskäl som ligger bakom beslutet och att hon inte lämnar i protest mot något.
Hon säger även: “Det är aldrig rätt ögonblick att avgå. Men jag agerar för Sveriges bästa och för sakens bästa. Jag vet att det här kommer att föras vidare. Det handlar inte bara om mig som person.”
Enligt uppgift kommer Löfven att ge besked om vem som tar över vid riksdagens öppnande på tisdag.

Statsministern säger också: “Med Wallström som utrikesminister har Sverige mött stor respekt och uppskattning runt om i världen.”
Ja, man kan ju fråga sig vad Löfven menar med den där respekten?
För jag tror nog att Israel, Saudiarabien och många fler länder kommer att applådera att hon avgår. För inte tror jag att någon annan utrikesminister än den “gode” Wallström har kunnat göra sig ovän med så många länder som hon har gjort, men jag kan ju ha fel… En sak är i alla fall klar och det är nog svårt för näste utrikesminister att göra ett sämre uppdrag än vad denna kvinna lyckats med.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/margot-wallstrom-avgar?fbclid=IwAR1SZBfM4wjMUGFn8fla_PSc5tEIqit5m2xBGNfOBgJ-tD8gt2ojJRjqiHY
https://www.expressen.se/nyheter/margot-wallstrom-avgar/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9vM5Mw/margot-wallstrom-avgar

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Margot Wallström lämnar som utrikesminister. Löfvens säger: “Med Wallström som utrikesminister har Sverige mött stor respekt och uppskattning runt om i världen.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *