Det var länge sedan någon tänkte på svensken

| 7 september, 2019

Stefan Löfven vill inte höras talas om att han personligen varit en av de drivande krafterna bakom den ansvarslösa invandringspolitiken. Han vill hellre ljuga och säga att det är något han tvingats ta över från tidigare regeringar.

Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen vill gärna ge sken av att de står upp för Sverige, men deras politik och agerande i invandringsfrågan talar sitt tydliga språk. Sanningen är tyvärr att det är länge sedan socialdemokraterna satte svensken främst.

Allt oftare kryper en olustig känsla fram. Många gånger lyckas jag ruska av mig den. Men till slut tränger den sig förbi. Jag känner mig inte hemma. Det är en olustig känsla. I starka stunder tror jag mig vara i mitt gamla Sverige. Missförstå mig rätt: Jag har inget emot att hjälpa eller vara en del av ett land som blir en fristad för andra. Det är ansvarslösheten jag motsäger mig. 

Det är som att alltid vara i opposition. Trots min ängslan vägrar jag tystna. I går fick vi veta att den välkände debattören Henrik Jönsson lämnar Malmö, inte därför att han vill, utan därför att otryggheten och kriminaliteten tagit över staden. Detta är inte mitt land. Ett land där svensken tvingas fly mellan städerna. Ingenting av det som händer i Sverige nu stämmer överens med den uppväxt många av oss haft.  

Det går inte att lita på svensk politik, i synnerhet inte Socialdemokraternas. Det är omöjligt. Landet styrs av politiker som ser svensken som fiende nummer ett. Utländska män ses däremot alltid som offer oavsett vad de har gjort. Det spelar ingen roll om de rest till IS och begått brutala brott, gruppvåldtagit eller om de genom sin radikala religiösa fundamentalism begränsar kvinnor rörelsefrihet. Sammantaget har det här lyckats släcka framtidstron för många, inte minst alla dem som fallit offer för en våldtäkt, eller IS. 

Socialdemokraterna har blivit främlingar. Jag känner inte igen dem längre. De sparkar på allt som svensken vuxit upp med. Nu är det något fult och rasistiskt. Vår identitet, allt som många uppfattar som sin historia och sina värderingar ska smutsas ner eller avskaffas.  

Skammen är inte vår. Den är Stefan Löfvens. Det är han och ingen annan än han som är svaret skyldig. Men det oroar. Allting tyder ju på att han inte vet vad han håller på med. 

Bildkälla: Pixbay


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp