Tino Sanandaji: Ali Esbati har sällan stött på ett problem som inte löses genom anklagelser om rasism eller islamofobi…

| 7 september, 2019

Jag brukar klippa smakprover ur artiklar, men Elsa Westerstads krönika om Vänsterpartiets hyckleri var så bra att jag helst velat dela hela.

Det var länge kontroversiellt att belysa hedersvåld, då försökt att belysa skreks ned av hätska rasistanklagelser. Vänsterpartiet låtsades vara på de svagas sida men motverkade kampen mot det våld som drabbat tusentals tjejer och homosexuella killar med invandrarbakgrund. När exempelvis Mona Sahlin försiktigt lyfte fram kopplingen mellan hedersmord och kultur ylade unga arga män i Ung Vänster som Ali Esbati om rasism, och krävde hennes avgång!

Nu får V kritik för att utesluta en av få företrädare som pratade klarspråk om hedersvåld i stället för att sopa det under mattan. De reformerade kommunisterna dammar därför av sina manualer från Moskva om historierevisionism och låtsas att de alltid varit mot hedersvåld. Vänsterpartiet gillar rasistanklagelser lika mycket som de ogillar att prata om det förflutna, kanske då de ofta lyckats hamna på fel sida av historien.

”Att sparka på Amineh Kakabaveh är att sparka på flickorna som fått sina liv förstörda av hederskulturen. Hur kan Vänsterpartiet kalla sig feministiskt?”

I ”Min sanning” säger hon att hon mobbas av sina partikamrater och därför inte går på riksdagens möten. Jag kan inte veta vad som pågår i partiets innersta rum, men jag har ingen anledning att misstro henne….precis som hon berättar i ”Min sanning” var det Ung vänster som krävde integrationsminister Mona Sahlins avgång efter att Fadime mördats av sin pappa (detta är också något som Sakine Madon skrivit om i Upsala Nya Tidning).

Inte för att Sahlin gjort för lite för att skydda Fadime och alla unga kvinnor som får sina liv förkortade och förstörda, utan för att Sahlin använde hedersbegreppet som ansågs rasistiskt. De skrev att ”rasism legitimeras med hänvisning till en kamp mot kvinnoförtrycket”. Aron Etzler var själv aktiv i Ung vänster då, liksom riksdagsledamoten Ali Esbati…

Det är inte Amineh Kakabavehs tårar i ”Min sanning” som får även mig att gråta, utan hur svenska politiker – och inte minst Vänsterpartiet – offrat unga kvinnors trygghet i antirasismens namn…En manlig partiledare för ett feministiskt parti tar sig ut i förorten och förolämpar öppet sin kvinnliga partikamrat, en person som vigt sin tid och sitt liv åt dem som inte haft någon röst. Hur länge till kan ett sådant parti kalla sig feministiskt?
Det går till syvende och sist inte att sminka en gris.”

Ali Esbati har sällan stött på ett problem som inte löses genom anklagelser om rasism eller islamofobi, och verkar ha superkraften kunna rasistanklaga alla till höger om Fidel Castro, inklusive kurdisk peshmerga, Amineh Kakabaveh och högernationalist Mona Sahlin.

Tino Sanandaji, på facebook

Artikel i Svd (låst)…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Ali Esbati har sällan stött på ett problem som inte löses genom anklagelser om rasism eller islamofobi…

 1. Carl den 12

  Tino, du är?

  Calle sänder ett stort❤till Jonas och hans “V”ilse i pannkakan parti.
  Ni behöver gå utanför erat parti och betrakta er och se att mobbning på elitnivå är inte en särskild fin egenskap och särskilt inte när det gäller en kvinna som verkligen vet vad hon pratar om.
  Till skillnad ifrån dig Jonas, som symboliserar den vita preveligerade mannen som utnyttjar sin maktposition för att förtrycka, i ett parti som vill ge sken utav att stå över förtryck och säger sig vara feminister ???

  Calle som kommer bli mäkta förvånad om V ens kommer kvala in bland dom 5 partier, som får mest mandat i valet år 2022 !!!
  Att gå ut och be om ursäkt offentligt, ska vara så svårt för sk vuxna människor, gör mig mållös.
  Länge leve prestigen i landet där ingen kan erkänna att dom gjort ett stort övergrepp, på Sweas urbefolkning.
  Calle som saknar och sörjer sitt fd Göteborg och Swea rike??

Kommentarer är stängda.