Inte ens Glenn Hysén får gilla SD

 

Glenn Hysén kastade sig rakt in i ett getingbo när han twittrade: “När det gäller gängkriminalitet har han (Åkesson) en go inställning, ta bort dräglet, hårdare tag”.

Det dröjde inte länge förrän åsiktspoliserna var framme. Efter några timmar raderade Hysén tweeten och gjorde avbön: 

“Jag sympatiserar inte med SD. Tweeten handlar inte om mina politiska åsikter( för jag har inga, alla lovar bara så jävla mycket å sen händer inte ett skit). Jag tycker bara att det är röva det somhänder å jävligt obehagligt med gängvåld. Dags att göra nåt NU.Ha d gott. Glenn”

Återigen har åsiktspoliserna lyckats tysta en annan människa. Det finns gott om dem. Det är människor som bestämmer vad andra människor får tycka. De sätter upp vissa kriterier för vad som är rätt/fel och går någon för långt, så som Hysén, ja då griper de in. De tar sig rätten att skälla och döma och ljuga, i vart fall när det kommer till SD. 

En av dessa åsiktspoliser Hysén mötte tog sig tid och förklarade varför han inte fick heja på SD: 

“Det tror jag visst att du har men kan du inte bara säga att ”jag tycker att gängvåldet ska utrotas”, en helt ok åsikt om du uttrycker dig så men inte när en fascist och antidemokrat som Åkesson säger det, du bör förstå det.”

Åsiktspoliserna finns överallt. De bevakar noga att ingen gör något nytt eller tänker en egen tanke, och framför allt inte uttrycker sympatier för SD. Åsiktspoliser ringer arbetsgivare, vänner, släktingar, twittrar och skriver långa inlägg för att tysta den med “fel” åsikt. Samtidigt hävdar gärna åsiktspoliserna att de värnar debatten, att de vill få bort hatet och hoten på våra sociala plattformar. 

I ett civiliserat demokratiskt samhälle borde det vara åsiktspoliserna som förföljdes. Det är ju de som är hotet mot den fria debatten, inte den vanliga medborgaren som uttrycker sin åsikt. 

Få protesterar. Den vanliga medborgaren fortsätter att jagas, medan vänstern och övriga invånare i princip får göra och säga vad de har lust med utan att det blir några kännbara konsekvenser. Och om någon opponerar sig mot det, ja då blir de anklagade för att vara fascister, rasister och intoleranta. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Inte ens Glenn Hysén får gilla SD

 1. Carl den 12

  Glenn👑gött änna, att höra att någon utav er🌟är med i matchen och tar sig mod att stå upp för denna barnsligt ologiska vuxen mobbning.
  Även om du Glenn, precis som jag inte tänker rösta på SD.
  Vet att det inte gäller på Rosenbad, men på min arbetsplats i “gruvan” så stöttar jag mina kollegor, även om jag inte håller med dom, i exempelvis en konflikt.
  Däremot så bör man som vuxen människa, hålla på sak och inte person och kanske även våga ifrågasätta, på ett schysst tillvägagångssätt.
  Glenn är en utav dom få goa gubbarna vi har i Göteborg och han är en fri själ och han påminner oss alla om att vi lever i en demokrati.
  Göteborgaren i mig, blir stolt över att du inte sitter på avbytarbänken och bara spottar och svär åt folk som inte tycker som du.

  Calle som hoppas ramla på din fru Camilla och få hennes autograf en dag, med texten: “Men, Glenn vad har du gjort”😀.
  Calle säger: Att om det du nu har gjort, faller i god jord och öppnar upp, så vi äntligen kan börja prata och fokusera på problemet och lösningen istället.
  Och tänk på att våra barn står och ser på och vi bör föregå med gott exempel, att man kan mötas med alla dess olika människor, som har alla möjliga olika sorters åsikter.
  Och vill vi förändra någon vi tycker har otur med hur den tänker, så är ju inte att gräla bort någons politiska åsikt, rätt väg att gå.
  Själv tror jag att det finns en psykologisk orsak till att vi är dom vi är och tycker och känner utifrån varje enskild människas erfarenheter genom livet.
  Love peace and much more understanding❤

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *