Miljöpartiet – det människofientliga partiet

| 9 september, 2019

Plast har seglat upp som en av de viktigaste miljöfrågorna. De är för vissa till och med viktigare än människan. När Miljöpartiet lovar krafttag mot nedskräpningen av hav och land tar klimatalarmisterna över. 

Det har nu gått så långt att en döende kvinnas önskan om ett sugrör ifrågasätts. Som svårt cancersjuk är läkarnas princip att man ska få smärtstillande om man behöver det, trots att man kan utveckla ett beroende. Alternativet anses omänskligt. Men när sjuksköterskan dyker upp för att hantera frågan om ett sugrör är tongångarna annorlunda. Hon ifrågasätter om det behövs ett till, skriver Lydia Wålsten I SvD. 

Om miljöpåverkan prioriteras “så hårt att en sjuksköterska tvekar inför att ge en cancersjuk kvinna ett sugrör, då behövs en diskussion om vad ett så snävt fokus riskerar att göra med oss som människor”, fortsätter Wålsten.  

Jag vill gå så långt som att påstå att klimathysterin nått helt horribla höjder, rent vansinne faktiskt. Ta bara diskussonen om kannibalism som ett alternativ till kött. 

Sverige förblir en ankdamm vad gäller klimatdebatten. Fakta förtigs. Miljöpartiet driver aningslöst på allt medan en svårt cancersjuk patient nekas sugrör. Vad blir det nästa gång? Plasthandskar? Hur ska sjukvården klara sig utan dem? 

Lika ofta som dessa galenskap dyker upp, lika ofta talar klimatalarmisterna med kluvna tungor. Finansminister Magdalena Andersson fördömde för en tid sedan att vi flyger, men flög själv till Gotland. Aftonbladets Anders Lindberg hävdade att man ska inte flyga, men ertappades med att flyga till sydligare breddgrader. De som predikar om miljön tycks ofta ha svårt att förhålla sig till de förbud de propagerar för. 

Det som gör mig orolig är massmedias effektivitet att påverka och styra världsopinionen genom att göra mycket svåra och osäkra frågor till sanningar.  “Sanningar” som sen drabbar den sjuke.

https://esvd.svd.se/svenskadagbladet/50101/article/966186/2/2/render/?token=2d92b1dd31027cde581c296ed8431169&fbclid=IwAR2kgPo0EwDJDg8NF5YXCB0RCkekc_KQ_LXvHSJDthLwSG5wOrE-Se6ZYJQ


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp