Två stycken misstänkt farliga föremål omhändertagna av Nationella bombskyddet i Göteborg

| 10 september, 2019

Visst är det väl tryggt och säkert i Sverige numera?
Speciellt när man läser att polisen under måndagskvällen hittade två misstänkt farliga föremål i centrala Göteborg?
Det var vid 20-tiden och 21,30-tiden som föremålen hittades, det ena av föremålen fann de i Landala och det andra fann de i närheten av polishuset vid Heden. Båda de misstänkta föremålen har samlats in av det Nationella bombskyddet för teknisk undersökning.
Två personer har anhållits under natten och polisen säger att det finns ett samband mellan personerna och de misstänkta föremålen.

Båda platserna spärrades av men vid 3-tiden meddelade polisen att avspärrningarna tagits bort.
Vakthavande befäl i region Väst säger: ”Områdena är säkrade och avspärrningarna har hävts. Nationella bombskyddet har nu samlat in två föremål som nu kommer att undersökas vidare.”
En förundersökning mot de två anhållna har inletts, undersökningen handlar om försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen brandfarliga och explosiva varor.

Vid 7-tiden nu på morgonen meddelade polisen att misstankarna stärkts om att det rör sig om explosiva föremål.
Polisens presstalesperson säger: ”Vi inväntar resultat om den tekniska undersökningen men bedömningen vi gör är att det rör sig om skarpa föremål, alltså explosiva sådana. I nuläget vill inte polisen inte uttala sig om eventuella motiv eller vilka de anhållna personerna är.
Men visst känns det väl säkert att det placeras ut misstänkt explosiva föremål i centrala delarna av Sveriges andra stad?

Visst känns det väl tryggt för befolkningen där att veta att de kunnat sprängas i luften?
Men detta kan vi tacka en regering som hellre bjuder buset på saft och bullar än att de bjuder den på en etta med helpension under lång tid framöver. Detta kan vi tacka de politiker som hellre ser mellan fingrarna på gängkriminaliteten än att vilja ta i med hårdhandskarna mot dem. Så tack så mycket Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Centern och Liberalerna.
Ni borde skämmas för er lamhet och tysthet över det som händer i Sverige, ni borde skämmas så mycket att ni borde lämna politiken.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/misstankt-farligt-foremal-i-centrala-goteborg
https://www.expressen.se/gt/misstankt-farligt-foremal-hittat-polisen-ar-pa-plats/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *