Nu har Anders Lindberg, Jens Liljestrand, Miljöpartister och allehanda aktivister sin stora chans att praktisera sin godhet

| 12 september, 2019

Bostäder som kanske når fler grupper än gruppen afghaner

Åh nej, vi ställer inte grupper mot varandra hostar Stefan Löfven fram då och då. Samtidigt som han pytsar ut miljontals kronor riktade mot en specifik målgrupp.

Stockholms Stadsmission och Uppsala Stadsmission startar nu upp Stadsmissionens hyresförmedling med förhoppningen att inspirera privatpersoner att hyra ut outnyttjade rum eller bostäder.

Nu har Anders Lindberg, Jens Liljestrand, Miljöpartister och allehanda aktivister sin stora chans att praktisera sin godhet. Som uthyrare får de en chans att bidra till social hållbarhet och tjäna lite extra PENGAR på samma gång. Det kanske kan locka de Goda. Tiden får utvisa.

Målgruppen gymnasiestuderande med tillfälligt uppehållstillstånd är alltså den första att få ta del av satsningen, men sen, så småningom (om hundra år?) förväntar man sig att kunna öppna upp för fler målgrupper som står utanför bostadsmarknaden. Men just nu gäller det alltså bara för en grupp.

Och nej, jag är inte missunnsam. Självklart ska alla som bor i Sverige ha en bostad. Tyvärr är det inte riktigt så. De finns människor som levt i hemlöshet i åratal, men då har det aldrig funnits några pengar. Och det är just det. Att när det handlar om gruppen unga afghaner finns en aldrig sinande brunn att ösa fram pengar ur, men aldrig annars, som känns väldigt orättvist.

Stadsmissionen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *