Öppet brev till M, KD och SD

| 12 september, 2019

Nu har ni möjligheten att tillsammans visa ledarskap. Ni har de allra bästa förutsättningarna för det nu. Väljarna står redo att stötta er och visa det mod som behövs.

Låt er inte skrämmas. Det finns otaliga opinionsundersökningar som visar att SD-, M- och KD-väljare är överens om att den ansvarslösa invandringen leder till problem som spiller över på samhället i stort. Den grova kriminaliteten har på kort tid seglat upp som ett akut problem. Allt fler kommuner larmar. Invånare uttrycker öppet sin oro. De är oroade, inte bara i närtid, utan också för sina barn och deras barn. Om inte ni lyssnar på larmen vem eller vilka ska då lyssna? Pengarna sinar medan kostnaderna ökar. Våldet kryper allt närmare medan Stefan Löfven vill prata och lösa det “tillsammans”, vad det nu betyder eller innebär.

Sverige hankar sig just nu fram. Och de viktiga frågorna om hur välfärden och tryggheten ska säkras har samordnaren Stefan Löfven tyvärr lagt åt sidan.

KD, SD och M  kan tillsammans få en ny roll inom svensk politik. Den politiska kartan är visserligen ny men inget är hugget i sten. Ni kan ta striden. Ni har svaren rakt framför er, det gäller bara att höja blicken och våga. Politik handlar inte enbart om åsikter. Det handlar också om tillit och förtroende. Och tillit och förtroende växer med uppdraget och dess utkomst.

Ebba Busch Thor hade modet. Över en lunch diskuterade hon migrationspolitik med Jimmie Åkesson. Det väckte ett hopp. Släck inte det hoppet. KD och M, ni är i stora drag överens med SD när det gäller migrations- och rättspolitiken. SD har också backat i för er viktiga frågor, så som EU. Oavsett vad ni tror. Väljarna ser och hör. Det rimmar därför illa med er saktfärdighet. Ta steget och ni kommer att få en möjlighet att bilda ett starkt högerblock. Ett block som skulle få majoritet.

Ni ser och förstår precis som vi. S har stora, stora problem. och större lär de blir när det nystartade partiet Nyans väl fått fart. S förlorar varje dag röster till M, KD och SD. Väljarna vill ha en hårdare linje. Och nej, det handlar inte om att man inte vill hjälpa dem som är nöd. Det handlar om att Sverige hjälpt så många att Sverige istället nu är i nöd. Sverige måste hjälpa sig självt innan det kan fortsätta att hjälpa andra.

Ha i åtanke att väljarna inte uppskattar att deras röster används för att skapa ohederliga allianser. De uppskattar inte heller att oppositionen lyser med sin frånvaro. Å andra sidan kan man fundera på hur ni egentligen mår? Har ni abdikerat som opposition? Ta inte illa upp, men det är så omvärlden ser på er. Den lyssnar snart inte på vad ni säger och det är då och där politikerföraktet kommer fram. Vi har inte råd med det. Stugan brinner och då kan vi inte bråka om vilken brandkår vi ska ringa eller vem som ska hålla i slangen. Vi måste kämpa tillsammans – ni måste kämpa tillsammans – tillsammans måste vi kämpa tillsammans.

Ni har chansen. Ta den. Migrationspolitiken och den grova kriminaliteten, den söndertrasade välfärden kan inte lösas genom samtal och parlamentariska utredningar. Svensk politik är det största problemet nu. Stefan Löfven har omvandlat det till en diskussionsklubb där han pekar finger, samordnar och bestämmer vilka som ska få delta. Under tiden fortsätter raset i samhället.

Det kokar i stugorna. Regeringen har ingen krisinsikt, trots alls som händer. Sverige behöver er. Vi behöver en opposition som är beredd att kämpa för vem som ska styra landet. Vi vill inget annat än att få ge er vårt stöd.

Ett tänkbart slut: Förhoppningsvis har ni en vison om hur Sverige ska se ut i framtiden och fungera. Håll ett hårt tag om den visionen men glöm aldrig bort att det ni gör inte är ett jobb. Det är ett förtroendeuppdrag. Ni har givits det här uppdraget av väljarna för en tid. Ni har det till låns och ni måste göra ert bästa för att Sverige ska bli ett tryggt land igen. Ödmjukhet och respekt och mod gentemot väljarna kommer ni att komma långt med. Sverige kan inte tas för givet längre.

Acceptera inte längre det grova våldet, eller brott mot våra demokratiska spelregler. Landet måste tas om hand, till och med försvaras, varje dag, för allas medborgares skull. Ni måste vårda, vidmakthålla och vinna tillbaka förtroendet för svensk politik igen. Slå vakt om väljarna, deras oro och rätt att yttra sig.

Vi väljare kommer att göra allt för att ni politiker ska få de förutsättningar ni behöver för att kunna föra skutan i hamn, men det kommer att krävas av er politiker att ni kan samarbeta mot ett gemensamt mål utan att fastna i principfrågor som inte har med kärnfrågan att göra. Släpp prestigen. Ni har ett folk som bokstavligen brinner för att få uppleva lyxen av trygghet och god sammanhållning – igen. Många av oss har väntat i över 40 år.

Då och där, arbetar folket och politikerna tillsammans. Om ni gör ert jobb väl kommer vi att göra vårt, och det är i den symbiosen politiken borde kunna frodas och utvecklas. Låt oss ta oss dit – tillsammans – mot samma mål. Ett tryggt Sverige.

Madeleine Lilja Rönnquist & Jan Ove Malmgren, ProjektSanning


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

7 tankar på “Öppet brev till M, KD och SD

 1. Messkalle

  Instämmer med MJ. Ett öppet brev skall nå de som kan förändra. Brevledes eller epst för att bli en offentlig handling. Vi måste skriva direkt till våra politiker Be om svar annars är det bara ett pip i den stora mediaskogen.

 2. Tomas

  Ta det lugnt. Att Du tycker att situationen verkar extremt farlig beror på din personlighet och inte på de faktiska omständigheterna

  1. JanneN

   Säg det till alla som blivit drabbade av invällarnas “vrede”.
   Man kan ju undra vilken personlighet offren hade…

  2. Erik

   Vad har DU för personlighet egentligen?
   I vilket fack hamnar den förövarens som sköt en mamma med ett litet barn i famnen?

 3. Ulf Nordstrand

  Detta har vi väntat på länge hoppas bara att det händer något också. Den största delen av det äkta Svenska folket har väntat alldeles för länge p detta.

Kommentarer är stängda.