ARBETSGIVARAVGIFTEN – Den dolda skatten på arbete

| 14 september, 2019

Göran Arrius på Saco, Catharina Bäck på Svenskt Näringsliv och Jacob Lundberg på Timbro är överens om att arbetsgivaravgifterna till stor del består av dolda skatter. Men de är oense om hur problemet ska lösas.

“Stora delar av arbetsgivaravgifterna är inget annat än en dold skatt som går rakt in i statskassans stora slukhål – men det vågar politikerna inte erkänna. Den kritiken kommer nu från fack, arbetsgivare och ekonomer som uppmanar till större ärlighet. Men det finns olika uppfattningar om hur problemet ska lösas.”

Läs i Arbetmarknadsnytt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *