Bombanfall mot Gaza efter raketanfall mot Israel

| 15 september, 2019

Smaka på den rubriken. Det var inte mycket annat att vänta. Palestina bombar Israel och Israel reagerar med att bomba tillbaka.

Varje gång Israel blir angripet och svarar inleds artiklar på samma sätt. “Israel bombar” Gaza eller “Bombanfall mot Gaza”.

Så här har det alltid varit. Vad är det för fel på journalister egentligen? Är samtliga antisemiter – judehatare? Det är pinsamt och osmakligt. Om de nu hatar judar ända in i märgen låtsas de då varje gång de förfasar sig över förintelsen? Vad som rör sig i huvudet på en journalist kan man aldrig veta.

Utländsk media är inte bättre de. Vad sägs om: “Israel demolishes another two Palestinian buildings in Gaza”, “Israeli attacks” och så vidare.

Agendan har alltid varit att beskylla Israel för alla konflikter som blossar upp i området. Men då ska man komma ihåg att Israel har inte en enda gång oprovocerat inlett en attack mot Gaza – inte en enda gång. Israel har alltid fått försvara sig.

Den här retoriken från media är motbjudande. Ännu mer motbjudande är det när tidigare svenska utrikesministrar använder samma retorik. Jag hyser inga förhoppningar om att Wallströms efterträdare på något sätt ska särskilja sig från tidigare stolpskott. De går i samma skor i samma utstakade spår.

Extra skämmigt är det för oss svenskar att Sverige som enda EU-land erkände Palestina. Historiskt har Palestina aldrig funnits. Palestina är idag på sin höjd ett markområde bebott av araber. Palestinier är inte ett folk och har aldrig varit. Filistéerna som nämnts som Palestiniernas ursprung tros härstamma från Sydeuropa.

Försök att hitta Palestina på kartan.

Jan Ove Malmgren


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *