Jan Guillou är ute efter att undergräva SÄPO:s viktiga arbete i jakten på våldsbejakande islamister

Av | september 16, 2019

 

Jan Guillou tycker inte om Lagen om Särskild Utlänningskontroll (LSU), den som riktar sig mot spioneri och terrorism. Det kan man i och för sig förstå, Guillou har ju själv varit KGB-agent och med i palestinska DFLP. Det förklarar nog varför han vill sprida desinformation LSU.

Jan Guillou gör sig löjlig när han onde fängslade imamerna i Gävle skriver: Jag vet inte ens om han (Abu Raad) verkligen gjort sig skyldig till de knäppa uttalanden som Gefle Dagblad och så kallade terroristexperter på Försvarshögskolan pådyvlat honom.

Det är märkligt med de här tyckarna som Guillou som i media vill påskina att terroristexperter hittar på brott, eller rent av inte har tillräckliga kunskaper om det arbete de själva utför. Varför tror Guillou att han har större kunskaper och insikter i vad imamerna i Gävle har gjort? Han kan ju liksom inte bara strunta i det faktum att Gävleimamen åtalats för olaga tvång och att Gävleimamens sonär  dömd för att ha dödshotat @GDnyheter chefsredaktör.

Jan Guillou kanske tror att bara för att han själv varit en KGB-agent och med i palestinska DFLP, gör det honom till en expert i frågan? Jag misstänker starkt att han i andan av att vara en dömd brottsling helt enkelt sympatiserar med nämnda imamer. 

Magnus Ranstorp som är väl insatt i Gävleimanerna och en av våra främsta experter i frågan, säger: “Guillou fördummar/förhalar debatt om terrorbekämpning. Medvetet polariserar då han falskt påstår LSU tillämpas mot ”muslimer” som kollektiv. Nej den riktas mot individer som bedöms vara ”hot mot rikets säkerhet” – en kärnuppgift för @SAPOsverige.”

Och han har så rätt, Magnus Ranstorp. Genom att medvetet kollektivisera och använda falska påståenden så spär Guillou på mytbildning att @SAPOsverige bedriver ”häxjakt” på muslimer vilket är farligt och förstärker misstillit mellan olika grupper i samhället. #polariseranderetorik.”

Varför vill då Jan Guillou polarisera debatten? Av någon anledning vill han misstänkliggöra SÄPO, och dupera övriga Sverige. Det imamerna har gjort handlar enligt honom om “deras galna åsikter” och de “är ju inte brottsliga.”

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/MRW7Go/gagnar-det-demokratin-att-strunta-i-principen-likhet-infor-lagen

Det här med att dem med tolkningsföreträde ljuger, försöker lägga ut dimridåer och annat snömos måste tas på större allvar. De är skyldiga till så mycket elände. 

Det är synnerligen allvarligt att Jan Guillou i riksmedia försöker undergräva det viktiga arbete SÄPO gör. 

Låt oss hålla i minnet, medan Guillou gör sitt bästa för att sprida lögner, att Abo Raad står bakom åsikter som att straffet för homosexualitet är döden och att en muslim får inte bli vän med en ickemuslim. De är två av alla riktlinjer han torgförde på den nu nedsläckta hemsidan muslim.se.

Johan Westerholm har i en intervju med Nyheter Idag sagt: “En utvisning av Abo Raad kommer att ha stor betydelse för kampen mot den våldsbejakande islamismen i Sverige enligt Westerholm. Säkerhetspolisen har dragit i precis rätt tråd.”

https://nyheteridag.se/gavleimamen-abo-raad-har-fatt-utvisningsbeslut/

Uppriktigt sagt, i det här ämnet får Jan Guillou se sig omsprungen av våra mest namnkunniga i kampen mot våldsbejakande islamism. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *