Tino Sanandaji: Robsahm är känd för sin kampanj att vaccin dödar barn och orsakar autism.

| 18 september, 2019

Maria Robsahm

Maria Robsahm är som många vet en konspirationsteoretiker på ytterkanten, som sprider färgglada grafer om att våldet sjunker. Jag har slutat svara i takt med att det blev uppenbart att hon konstant ljuger. Eftersom alla inte är insatta är det värt att påminna om att detta är en dokumenterad seriemytoman.

Hon ifrågasätter att skjutningar ökat mer än de som dör i vapenvåld och skriver att jag “påstår att antalet som dör av skottskador innan slutenvård är få. De utgör fyra femtedelar av alla som skjuts till döds”

Jag skrev aldrig detta, det bara ett knäppt påhitt. Resten av hennes inlägg är sakfel som förklaras i kommentarerna.

Att någon ljuger så flagrant förvånar ingen som insatt om källan, nämligen är en brottsdömd f.d. politiker utan på som utnämnt sig själv till ”vetenskapsfilosof” och expert på vård, vaccin, våld, statistik och annat, trots brist på vetenskaplig utbildning.

Robsahm är känd för sin kampanj att vaccin dödar barn och orsakar autism. Hon anklagade myndigheter för att i coverup med läkemedelsindustrin mörka ”obduktioner” av döda bäbisar, och skrämde i mammaforum föräldrar att inte vaccinera barn med MPR-vaccin. Liksom nu riktades detaljfyllda och passionerade inlägg mot en osofistikerad publik, med galenskap som att vaccin tiodubblat autism i USA. Eftersom Robsahm är mytoman förnekar hon detta, men citaten finns kvar:

“barn dör av MPR (i Sverige)” ”Titta istället på siffrorna – mässlingen var en harmlös sjukdom efter andra världskriget. Detta är fakta” ”STOPPA MPR!”

Andra exempel på haverism är påståenden som ”Jimmie Åkesson belönade den som utsatte hans sambo för våldtäksförsörk” samt paranoid förföljelsemani. Hon pratar om att att inte låta mig “hotar andra till tystnad”, att jag använder mafiametoder, att hon fått “personliga brev i sin hemlåda“ kopplat till mig osv.

Robsahm skrivit hundratals(!) inlägg & kommentarer om mig där hon klagar på att jag ”förföljt” henne samt min ”monomana fixering” vid henne. Efter kritik från Mattias Lindberg hävdade hon att han i själva verket är jag, samt att jag är ”narcissist” då jag kommenterar Faktafabriken, som ju är mina texter. Mer obehaglig var anklagelsen att jag ”öser hat” över hennes barn, vilket fick en av hennes galna följare att ringde mig och skrika att jag inte borde hota barn.

De flesta inser att Marie Robsahm inte är en trovärdig expert utan en person som inte mår bra och som bör avfärdas.

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Robsahm är känd för sin kampanj att vaccin dödar barn och orsakar autism.

  1. Pingback: Uvells granskning av #Robsahm – Hexanmexan "shake my hand?"

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *