SVERIGE. Vi håller på förlora kampen! Var är oppositionen?

Mellan 2015 och i dag har 32 personer skjutits till döds vid 30 separata händelser i Malmö. I Stockholm har det hittills i år rapporterats nästan 70 skjutningar. 15 personer har dött och minst 20 personer har skadats.

Det som händer nu i Sverige behöver å det snaraste förstås för vad det faktiskt är – ett krig mellan kriminella.kriminella som struntar högaktningsfullt i vilka som drabbas. Skjutningar med automatvapen, bombdåd, utpressningar, hot och angrepp mot anställda inom rättsväsendet – listan kan göras lång. Våldet genomsyrar allt och bryter ned samhällsmoralen och samhällsstrukturerna. Medborgarna stryker efter väggarna i förhoppningen om att hamna i skjutning. 

Kriminologer som Jerzy Żarnecki, vänsterdebattörer som Helle Klein, Anders Lindberg, Aftonbladet, och politiker som Alice Bah Kuhnke,  Isabella Lövin kommer att protestera. Men det bryr jag mig inte om, vi måste tänka på brottsoffren – och mindre på gärningsmännens påstådda behov: samtal, stöd, fritidsgårdar, lite lull och gull, och mer kärlek.  

Jag förstår att det är en komplex problematik men svensk politik måste börja någonstans och enligt mig är det enda sättet att stoppa ”blödningen” genom att spärra in de avskum som ligger bakom dessa vidrigheter. Sen kan andra åtgärder träda in. Nu tänker säkert många: Vad skriver hon, den där okunniga människan? Och avskum kan hon vara själv. 

Men faktum kvarstår, en inlåst person kan inte skjuta ihjäl någon annan på en öppen gata. En inlåst person kan inte placera ut bomber i syfte att skada och förstöra så mycket som möjligt. Vi måste skydda allmänheten från dessa livsfarliga personer, någon annat alternativ finns inte. Uppenbarligen är villkorlig dom, dagsböter eller skyddstillsyn inte tillräckligt kännbart, tvärtom, det är straff onda människor inte har några problem med att ta.  Svensk politik har så länge haft chansen att sätta stopp för ondskan innan det hade gått för långt, men kapitalt misslyckats på grund av tam och naiv lagstiftning, socialborgarråd som tror att prata om könsnormer är vägen framtå, terapi, fritidsgårdar och annat snömos. Det är som om våra beslutsfattare antagit åsnans Iors roll, en åsna som då och då drabbas av ludd i hjärnan.

För att komma dit vi behöver krävs det att våra politiker gör rejäla förändringar i lagstiftningen. Våra domstolar behöver rätt förutsättningar så att de kan låsa in ondskan. För att komma dit krävs det att våra politiker gör några rejäla förändringar i lagstiftningen så att våra domstolar ges förutsättningar att låsa in de kriminella. Ta bort mängdrabatten. Ta bort åldersrabatten. Fängelse som praxis och restriktivare användning av villkorlig dom och skyddstillsyn. Ta bort den villkorliga frigivningen efter två tredjedelar av straffet. Ökade möjligheter för polis och socialtjänsten att agera mot personer under 18 år.

Politikerna lär inte kunna enas, de såg vi hända igår. Det finns orsaker till varför vi  inte får låta detta få fotfäste i samhället. Bomben i centrala Malmö igår utreds som förberedelse till allmän ödeläggelse. Det kan knappats bli allvarlige än så. Det spelar ingen roll om radikaliserade våldsbejakande islamister eller gängkriminella ligger bakom, det är ändå samma sak. Terror och en uppsåtlig önskan om att skada och åsamka så stor skada som möjligt. 

Jag är inte dummare än att jag förstår att nå politisk enighet kommer blir svårt. Socialdemokraterna sitter på makten därför att de älskar den mer än något annat. De kan inte ens komma överens om huruvida IS-terrorister ska välkomnas hem med fängelsestraff eller om de i stället ska belönas med bostad, jobb och körkort. 

Expressen 1

Expressen 2

Lokaltidningen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “SVERIGE. Vi håller på förlora kampen! Var är oppositionen?

 1. Judah N Wenkel

  Madeleine, varmt TACK for din insats for yttrandefriheten i Sverige samt for att Du tar brottsoffrens parti.
  Jag kommer att gora en avsevard donation i april 2020, just nu har Jag annat som Jag maste skota.
  Hoppas andra ger en hel del, som sagt, min donation kommer i mars-april 2020.
  BRA jobbat, Madeleine.
  Judah N. Wenkel 😎🙂

  1. Madeleine Lilja Rönnquist Postförfattare

   Hej! Varmt tack för att du uppskattar mitt arbete. Yttrandefriheten är något vi måste kämpa för, med den står och faller demokratin. Jag är tacksamt för allt stöd, och för alla därute som delar min kamp för vår demokrati, yttrandefrihet och för offrens upprättelse. Mvh, Madeleine

Kommentarer är stängda.