Åsa Ekblad: Det är hög tid att ta av skygglapparna

Av | september 22, 2019

Denna artikeln från Ystads Allehanda är en skildring över hur det ser ut lite var stans i vårt land och hur skildringarna av det skiljer sig mellan styrande, den lokala polisen och allmänheten.
Det är moderaten Åsa Ekblad som berättar hur en väninna till henne blev angripen av en för henne okänd person i Skurup. Och hur gång efter gång den lokala polisen lugnat allmänheten i kommunen och sagt att risken för att bli utsatt i Skurups kommun är ”i princip obefintlig”. De gjorde det på bland annat Trygghetsvandringen som anordnades av Nattvandrarna i juli månad.

Åsa Ekblad berättar att dagen efter vandringen blev en väninna till henne brutalt överfallsmisshandlad av en (då) okänd man när hon var ute på promenad med sin hund. Efter att väninnan blivit nerslagen för tredje gången orkade hon inte resa sig igen. Hon fick panik av tron att han skulle döda henne och rädslan över att ha stött på en galen lustmördare. Det slutade lyckligt denna gången, väninna kom hem till sin familj, men menen från händelsen försvinner aldrig och vem blir nästa offer, för min väninna var nämligen inte hans första!

Åsa Ekblad skriver att händelsen också satte djupa spår i henne, och det växte en känsla av att hon inte kände igen sin kommun längre. Hon tog kontakt med kommunpolisen för att få tillgång till offentliga uppgifter, för att kunna bilda sig en egen uppfattning om hur trygg Skurups kommun egentligen är. Men det var förgäves, kommunpolisen ville inte bistå henne med de uppgifterna. Då vände hon sig åt ett annat håll inom polisen och fick snabbt tillgång till de uppgifterna hon efterfrågade. Men hon skriver att uppgifterna var verkligen ingen uppmuntrande läsning.

I den kommunen som kommunpolisen sagt att det närmaste inte fanns någon brottslighet, där det var hur säkert som helst hade det under två sommarmånader varit 21 inbrott av olika slag (ej bil), åtta sexualbrott (varav fyra är våldtäkt), 17 olaga hot, tolv misshandlar, nio ofredande, bidragsbrott, narkotikabrott, brott mot knivlagen, brott mot folkbokföringslagen, övergrepp i rättssak, hemfridsbrott, människorov, utpressning, mordbrand, penningförfalskning, hets mot folkgrupp och häleri. Allt enligt de polisanmälningar som gjorts.
Åsa Ekblad skriver också att detta bara är en del av de brott som anmälts i kommunen på denna korta tiden.

Hon skriver vidare att det är många allvarliga brott, samt att det går att dra en hel del paralleller till olika samhällsmönster som utvecklats de senaste åren till följd av polisens frånvaro, bristande gränskontroller och mångkultur. Hon menar att det är dags att sluta negligera folks rädsla och ta krafttag mot kriminaliteten som växer fram i vårt land, och det oavsett vad som orsakar den, istället för att gå med skygglappar och förneka det som händer!

Ja man kan inte annat än att hålla med Åsa Ekblad i det hon skriver här.
Jag frågar mig dock vad det är som gjorde att den lokala kommunpolisen inte ville lämna ut dessa allmänna handlingar?
Vad var de som gjorde att denna/dessa polis/poliser var beredda att begå ett lagbrott?
För det är ett lagbrott att inte lämna ut allmänna handlingar.
Kan det vara så att de försökte dölja sanningen, att de ljugit om fakta under Trygghetsvandringen som anordnades av Nattvandrarna i juli.
För något måste det vara, frågan är bara vad?

http://www.ystadsallehanda.se/insandare/det-ar-hog-tid-att-ta-av-skygglapparna/?fbclid=IwAR3NCgSOa2onpTEtgrlvNecFNkUW3MRMT1AdhL-ScJQohNJZcM-sx24ky0g

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *