Under lördagsnatten ägde ett stort slagsmål rum på Stureplanskrogen Umgänget i Stockholm.

Av | september 30, 2019

Vid halv tretiden på lördagsnatten tillkallades polisen till nattklubben Umgänget då det utbrutit ett större bråk inne på Stureplanskrogen.
Vakthavande befäl vid Stockholmpolisen sade att ett flertal personer greps och att flera andra fick föras till sjukhus efter att polisen fått ordning på nattklubben. Enligt åklagare Olof Vrethammar så har sex personer anhållits misstänkta för våldsamt upplopp.

Enligt uppgift så ska det vara tre personer som blivit misshandlade till en början varav en ska blivit misshandlad med ett järnrör. Två ordningsvakter försökte gå emellan men blev då också utsattes för våld. Alla de anhållna ska enligt uppgift vara män i 20-årsåldern.
Expressen har uppgifter om att en av de anhållna ska vara en av ledarna inom den kriminella grupperingen ”Shottaz” som har sin bas i Rinkeby och som sedan flera år är inblandade i en blodig konflikt med rivaliserande ”Dödspatrullen”.

En annan av de anhållna har avtjänat ett fängelsestraff för ett rån som ska ha varit den utlösande faktorn till konflikten mellan ”Shottaz” och ”Dödspatrullen”, en tredje kan kopplas i en polisutredning om knarkbrott till ”Shottaz”.
Alla de anhållna ska ha blivit tilldelade försvarsadvokater.
Så är detta ytterligare ett bevis på att Sverige inte blivit ett dugg tryggare och säkrare som det så heligt lovades av Löfven när han sade att “gängen skulle krossas”, det har nog snarare blivit tvärt om, gängen växer bara i styrka medan myndigheterna bara ser på.

https://www.expressen.se/nyheter/krim/gangkriminella-misstanks-for-upplopp-pa-stureplan/?fbclid=IwAR1yeKlsS0_UWBPE10VjAqwaAD2uxLcpMY-l-YzNNqXHgXz5oQdO0uKXeXs
https://www.expressen.se/nyheter/stort-slagsmal-pa-stureplanskrog/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *