Sexuella ofredanden på Eriksdalsbadet ökar igen efter ett par års nedgång

Av | oktober 1, 2019

2016 var ett svart år för Eriksdalsbadet i Stockholm då det anmäldes 24 ofredanden på badet, men efter mycket arbete och stora insatser från staden så minskade antalet ofredanden och under 2018 var det bara fem anmälda fall. Men nu i år har det vänt igen och anmälningarna stiger igen, anmälningarna i år är redan uppe i ett tiotal på simhallen på Södermalm rapporterar Sveriges Radio P4. Niklas Pettersson på idrottsförvaltningen i Stockholm säger att det inte finns något klart mönster och att det är svårt att spekulera kring varför det ökat.

I de flesta fallen är det män som är misstänkta gör att ha ofredat någon. Och enligt Niklas Pettersson så är det ett innerstadsproblem då varken Söderort eller Västerort har denna ökning i antalet ofredanden.
Så man kan ju då fråga varför de är vanligare i innerstaden än i andra delar av Stockholm?
Kan det vara för att de har mer blandade besökare i innerstaden mot på de andra ställena eller beror det på annat?
Ja man kan bara gissa sig till vad det beror på, men jag har mina aningar om det. Men dem håller jag för mig själv.

En sak är i alla fall klar och det är att kommunen än en gång kommer att få göra om samma arbete som de gjorde 2016. Och de får hoppas att det får samma resultat än en gång.
Jag frågar mig dock varför dessa ofredanden ökat än en gång, kan det bero på att de åtgärder som sattes in 2016 inte fullföljts eller beror det på andra saker?
Vi får bara nu hoppas på att de åtgärder som kommunen sätter in får önskad effekt än en gång. För det kommer att behövas om Stockholms kommun ska komma till rätta med detta problemet, och det kommer nog även att krävas att kommunen gör uppföljningar på det hela många år framåt.

https://mitti.se/nyheter/sexuella-ofredanden-eriksdalsbadet/?omrade=hela-stockholm&view=app

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *