ÖKAD NAZISTAKTIVITET I LUND – JOURNALIST OCH POLITIKER HOTADE

“Nazistiska NMR har markant ökat sin aktivitet i Lund. Fler sammankomster, dekaler och flyers. Samt den uppmärksammade demonstrationen på Bantorget. I helgen drabbades en journalist och en politiker av förstörelse i sina hem. NMR har tagit på sig ansvaret för det också”, det skriver Sydsvenskan idag.
Jag är ledsen att behöva säga det, men som man bäddar får man ligga. Svensk politik har genom sin ansvarslöshet drivit fram ett polariserat samhällsklimat.
Grupper glider ifrån varandra när det gäller åsikter och grundläggande värderingar, samtidigt som förståelsen för bakomliggande orsaker till den utvecklingen inte finns.
Vi har bakom oss en lång period av attityder som inte befrämjar vår demokrati eller rätt att yttra oss: Gap och skrik som stör politiska möten, politiker som inte vill hälsa på motståndare, män som inte vill ta kvinnor i hand och en attityd där det anses viktigt att trycka undan ett parti och dess väljare.
Samtidigt har hatet på nätet fortsatt att växa, misstänksamhet och konspirationsteorier frodas, och konstruktiv analys och dialog lyser ofta med sin frånvaro. I stället läggs fokus på att måla bruna fiendebilder. Det har länge varit en mycket farlig utveckling.
Svensk politik borde ta ansvaret för att vi fått ett samhällsklimat präglat av hat och hets. En konsekvens, är att de som försöker kritisera utvecklingen riskerar att bli hudflängd. Det är viktigt i en demokrati att ha tuffa och skarpa debatter. Politik, åsikter och argument måste klara av att skärskådas och kritiseras. Men det ska inte ske på bekostnad av respekt.
Den stora flocken i mitten, det vill säga, den tysta majoriteten som varken vill se nazister på gatorna eller ej heller islamister, som varken vill se tiggarna tigga, eller tycker att de ska köras hem till förtryck och elände, är just bara tysta betraktare.
Problemet idag är det är dem som står för ytterligheterna som syns och hörs, medan den tysta majoriteten inte har någon som talar för sig. Ingen som säger sig se samma problem och tydligt försöker göra något åt det.
Om den tysta majoriteten började höras skulle vi kunna vända på den här utvecklingen. Men så länge det inte händer kommer de som uppviglar och utnyttja det polariserade samhället för att försöka sätta sin agenda.

Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “ÖKAD NAZISTAKTIVITET I LUND – JOURNALIST OCH POLITIKER HOTADE

 1. Andreas

  Undrar varför drn ökar?

  Vi frågar Aleksandr Solzhenitsyn..

  Aleksandr Solzhenitsyn Nobelprize winner and himself victim of the Bolshevikparty in Gulag.

  “You must understand, the leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred, they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant and uncaring about this enormous crime is proof that the global media in the hands of the perpetrators.”

  “We cannot state that all Jews are Bolsheviks. But without Jews, there would never have been Bolshevism. For a Jew, nothing is more insulting than the truth. The blood maddened Jewish terrorists have murdered sixty-six million in Russia from 1918 to 1957.”
  – Alexander Solzhenitsyn

  Brutal! Drawings from Gulag: https://youtu.be/3gtIYa5ao2o

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *