Aron Flam & Mustafa Panshiri: Omskärelse handlar om föräldrarnas rättigheter

Omskärelse är en primitiv blodsrit, ett smärtfullt offer och en invigning i stammen. Men det är ingen anledning till att förbjuda sedvänjan.  Att likställa omskärelse av pojkar med barnaga eller könsstympning är en falsk liknelse, skriver Aron Flam och Mustafa Panshiri. I svensk kultur överlämnar man gärna ansvaret för sig själv och de sina åt staten. Men barn är inte autonoma. Därför handlar frågan om religionsfrihet och föräldrarnas rättigheter, menar artikelförfattarna som också undrar när man egentligen är färdigintegrerad som invandrare.

Läs i Kvartal…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Aron Flam & Mustafa Panshiri: Omskärelse handlar om föräldrarnas rättigheter

  1. Neryman

    Varför talar judar för araber, etiopier & eritreaner? Vill inte svenska politiker höra somaliers åsikter om hur positivt omskaerelse är för hälsan? Märkligt att Kvartal avskyr identitetspolitik i andra fall

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *