Medborgarna som offerlamm

Hur kan vi ha en regering som utestänger 25 procent av väljarna? Vad är det för en slags demokrati? Och hur länge ska oppositionen acceptera det?

Hur blev Sverige ett paradis för kriminella? Den utveckling vi ser nu torde sakna motstycke i historien.

Den exempellösa nedrustningen av försvaret har gått hand i hand med kraftiga neddragningar av polisens och tullens verksamhet.

Polisen löser färre brott och verkar inte ha några motmedel för att möta vare sig den etablerade gängkriminaliteten som en ny sorts maffialiknande brottslighet. Och det är naturligtvis medborgarna som idag får betala priset för Socialdemokraternas passivitet och tro på fritidsgårdar, bullar och kramar som motmedel.

Ett sätt att locka kriminella till Sverige är förstås polisens återkommande vädjanden om hjälp från politiker och allmänhet.

Hur många fler kriminella grupperingar ska vi behöva acceptera? Och varför just Sverige. Pull-faktorn i detta fall, eller det som drar kriminella hit, är att det är närmast är riskfritt att begå brott. Och döms man är det ju inte svårt att förstå att kriminell från maffian Black Axe kommer se fängelsestraffet som all-inklusive med möjlighet att knyta nya kontakter.

Regeringen tvingar mer eller svenska medborgare att betala för kriminellas lyxliv. De som ställer sig utanför lagen blir helt enkelt bättre behandlade än de som håller sig innanför den. Som medborgare har du ens rätten att försvara dig.

När de som gör vanliga människors vardag otrygg kan leva bättre liv än laglydiga, är det faktiskt ett mirakel att människor i det här landet över huvud taget fortsätter att betala skatt och rösta.

Usual suspects: Madeleine J Lilja Rönnquist, Jan Ove Malmgren


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *