Tino Sanandaji: Först när Sverige byggt en miljon fritidsgårdar kan vi se om det funkar…

Kvinnor är mer aktiva i de kriminella nätverken än polisen tidigare vetat om. De ingår både i planering och i utförandet av brott, enligt en ny underrättelserapport från Stockholmspolisen. Foto: Claudio Britos

Studier indikerar att fritidsgårdar snarast ökar brott och funkar som en klubb där äldre kriminella hänger och inspirera yngre till brott.

Nu visar polisens kartläggning att gängmedlemmar dessutom anställs på fritidsgårdar med skattemedel och använder de som bas för aktivitet!

“Rekryterar unga på fritidsgårdar
Enligt rapporten finns det personer med kopplingar till kriminella nätverk som arbetar på positioner som hotar samhällssystemet. Det kan röra sig om säkerhetspersonal och bagagehanterare på flygplatser som i sin ställning kan möjliggöra smuggling. Det finns också exempel på aktiva kriminella som har anställts som trygghetsvärdar och ordningsvakter.

Genom att ta anställning och knyta kontakter med personal används fritidsgårdar som en rekryteringsbas till nätverken, enligt rapporten.

“Fritidsgårdarna fungerar som mötesplaster för nätverkspersoner och utgör en bas för deras kriminella verksamhet samt rekrytering. Inte sällan förvaras och säljs narkotika inne på fritidsgårdarna, alternativt i nära anslutning till lokalerna.”

Detta kan tolkas som tecken på att frititidsgårdar inte är den mirakelmedel mot brott de utmålas som och att vi behöver poliser, men det vore att falla för populism.

Det enda misslyckandet visar är att Sverige inte byggt tillräckligt många fritidsgårdar, vi måste våga satsa på min vision en miljonprogram för fritidsgårdar år 2030, sammankopplade med långsamma omoderna snabbtåg som förvärrar utsläpp.

Först när Sverige byggt en miljon fritidsgårdar kan vi se om det funkar, och annars kan vi alltid bygga fler.

Tino Sanandaji, på facebook

Huddinge Direkt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Först när Sverige byggt en miljon fritidsgårdar kan vi se om det funkar…

 1. Carl den 12

  Tino👑
  Fritidsgårdar i all ära, men tyvärr är det vänster propaganda som råder på fritidsledare utbildning och aja baja den som inte håller med om det konceptet.

  Calle som önskar en opolitisk utbildning, för gott folk som önskar arbeta med unga👍

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *