Timbro: Avveckla Svenska institutet

| 5 oktober, 2019

“Sveriges offentliga diplomati behöver omprövas, och SI bör avvecklas” (Foto: Timbro)

LÄGG NER PROPAGANDAMINISTERIET. Svenska Institutet ska öka omvärldens förtroende för Sverige, men i strävan att forma och sprida den omtalade “Sverigebilden” slår informationsarbetet lätt över i ren propaganda. “Ett exempel på det var när SI 2017 avfärdade påståendet att det skulle finnas så kallade no go-zoner i Sverige under hashtaggen #faktakoll. Oavsett vad man drar för slutsatser av läget i utsatta områden är det minst sagt problematiskt att en myndighet tar ställning för regeringspartiernas hållning i en pågående politisk debatt. Att man dessutom gjorde det som en del av en marknadsföringskampanj är ytterst tveksamt”, skriver Emanuel Örtengren i ett debattinlägg på Altinget.

Läs i Altinget…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: