Tino Sanandaji om ny video från Svt: “…hade lika gärna vara producerad av Venezuelas stats-TV”

Av | oktober 6, 2019

Höna av en fjäder

I en värld där nyheter sprids allt snabbare, och ofta förstoras eller förvrängs på vägen, kan det lätt bli en höna av en fjäder. Saklig journalistik har aldrig varit viktigare.

Slået op af SVT i Torsdag den 3. oktober 2019

SVT tar nu nästa steg genom en kontroversiell video som uppmanar tittare att misstro allt som inte är från SVT som desinformation. Det är precis så orwellsk som det låter, och hade lika gärna vara producerad av Venezuelas stats-TV.

SVT försvar för varför de använder skattepengar för propagandafilmer är ”Det här är kommunikation inte journalistik”!!!

Nu slipper SVT ens låtsas vara opartisk och är fri att rikta ”kommunikation” mot väljare som ett PR-byrå, bara med tusen gånger större budget. I professor Kent Asp undersökning av SVT/SR år 2011 sympatiserade 90 procent med nuvarande rödgröna regeringsblock. Sen dess har siffran inte uppdaterats, statsmedia ogillar att allmänheten får reda på hur ideologisk homogena de blivit.

För att förstå hur SVT/SR funkar måste ni fatta tre saker.

1. Journalistkårens åsikter liknar inte allmänheten, det är en liten tätt sammansluten vänstergrupp. Åsiktsklyftan mellan journalister och folket är rekordstor, större än det var 1968. Skillnaden är att det idag inte handlar främst om socialism utan TAN-frågor av typen som MP, Fi och C står för.

2. De som idag blir journalister ser inte sitt uppdrag att rapportera på ett balanserat sätt, de brinner för att rädda världen utifrån sina föreställningar och sin värdegrund. Unga som inte är woke från början stillas i kårandan på Journalisthögskolan. Det handlar således inte bara om att journalister är vänster, de är starkt politisk medvetna och ogillar passionerat alla som inte håller med de som fiender.

3. Det som verkar vara svårast att fatta är att politik motiveras av ideologi, inte av någon löjlig konspiration där det sitter en gubbe bakom scenen och betalar de. När en organisation till 90 procent består av ideologisk passionerade kommer de automatisk att vinkla, spontant driva ut eller tysta de som inte håller med och själv aldrig aldrig aldrig erkänna att de vinklar.

Är det en slump att en självstyrande organisationer där 90 procent röstar på regeringsblocket vinklar sin rapportering?

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

2 reaktion på “Tino Sanandaji om ny video från Svt: “…hade lika gärna vara producerad av Venezuelas stats-TV”

 1. Ulf

  Märkligt att svt som är den i särklass största spridaren av propaganda och genomfalska sk nyheter a la D D R skall uppfostra oss vuxna svenskar i vad som är rätt nyheter.Det blir bara mer och mer oseriöst,lägg ner svt helt och börja om med mer begåvade objektiva människor utan rödfärgning.Svt är genomskådat för länge sen och pass’e.Man blir ju generad när nivån är så låg, de tror tydligen att vi svenskar är idioter.

  Svara
 2. Carl den 12

  Ulf👑
  Det media som SVT bla axlar ut påverkar väljare undermedvetet att rösta på just det som SVT vurmar för.
  Där tycker jag mig i alla fall se, att många svenskar blir vilseledda politiskt om vad som är rätt och fel = PK- tänk och med kändis eliten påhejandes.
  Tobias Hübinette skrev en artikel om hur asiatiska kvinnor är extra utsatta.
  Min fråga är: Vilka kvinnor är inte extra utsatta ???
  Han beskriver bara rasism ifrån ett perspektiv och glömmer hur vita ljushåriga kvinnor med blåa ögon trakasseras utav män ifrån exempelvis muslimska länder genom ord och handling.
  Han är en preveligerad man som backas upp, vad han än säger och gör.
  Och hur kommer det sig ???
  Kom igen när en man sätter sig bredvid dig om du är en kvinna på en spårvagn och pressar sig emot henne medans han tar på sig själv.
  Denna man skulle aldrig våga göra så i sitt hemland eller mot en kvinna utav sitt eget folk.

  Calle som kanske kom lite ifrån ämnet, men kanske inte då SVT och regeringen och rättssystem skyddar denna Tobias………………..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *