Nu har det hänt som inte skulle få hända – igen

Ungdomsvåldet/gängkriminaliteten har återigen visat sitt fula tryne. Igår kväll blev två väktare på måndagskvällen överfallna i Rinkeby av ett okänt antal personer. En av de två ska ha blivit skjuten i benen, vilket ska ha skett i en källare. https://www.expressen.se/nyheter/uppgifter-vaktare-hittad-skjuten-i-kallare/?fbclid=IwAR3ormZ1aDYeH4-xhiivkOng8JtGtBG7h58R-z0ORqbsy_PPx8Nq-s2U70M

Många kommuner och landsting anlitar ordningsvakter och/eller väktare därför att de upplever att polisen inte räcker till. Det innebär att ordningsvakter ofta är först på plats. Ordningsvakter/väktare (OV/V) är också polisens förlängda arm, och på plats för att upprätthålla ordningen där polisens resurser inte räcker till. http://projektsanning.com/2019/09/21/ordningsvakter-i-allmanhetens-tjanst/

Men jag undrar vem som tänker på att Väktare varit med om flera allvarliga incidenter där de hamnat i underläge mot exempelvis det grova våldet. Detta samtidigt som förstärkning från polis tagit alldeles för lång tid. Det är inte polisens fel, det är politikens senfärdighet och oförmåga att se den förändring vårt samhälle genomgått.  

Nu kommer Stefan Löfven fördöma det som inträffat kanske till och med “vår” numer väldigt tysta statsminster kommer skicka en skriftlig kommentar till Aftonbladet. Han kommer säga att ser oss, vår oro och hotet mot tryggheten. Han kommer säga vi måste med alla medel bekämpa våldet, vapnen och gängen. 

Mikael Damberg (S) kommer få ta emot ytterligare en utredning med nya förslag för att stoppa skjutvapenvåld. 

Vi kommer få höra att samhället är starkare än dessa gäng och att vi står enade för att knäcka dem. Lösningarna kommer upprepas; fler poliser, hårdare straff för skjutvapenvåld, gängkriminalitet utökade befogenheter för polisen att nyttja, kameraövervakning och annat. https://www.expressen.se/nyheter/bil-korde-in-i-parkerade-bilar-person-skadad/?fbclid=IwAR2-Xx_Vh2IWEIaKPfSQ2HMLIGAooMvra1cbNfdUGrCS_31sHFCTs2MCdqw

Samtidigt läser vi om våldet: En kvinna i Landskrona misshandlades under gårdagskvällen av flera okända män. Polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp. Den man som hittades svårt skadad i Hökarängen på måndagskvällen har nu avlidit.  En förundersökning om mord har inletts. Brand på skola där ett klassrum är helt utbränt.https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/QoK52q/brand-pa-skola–klassrum-helt-utbrant


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *