Handgranat oskadliggjord av Nationella bombskyddet i Husby

| 9 oktober, 2019

Vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen så larmades polisen till Husby efter att ett misstänkt farligt föremål hittats. När polisen anländer och undersöker föremålet så kontaktar de Nationella bombskyddet för att de skulle titta på föremålet. Samtidigt som de gör detta så spärrar de också av området kring föremålet och inrymde boende i närheten, vilket innebär att man ska stanna i sin lägenhet och inte stå vid fönstren för att se vad som händer. Det hela var över strax innan 20 i går kväll då polisen meddelade att Nationella bombskyddet har oskadliggjort föremålet som visade sig vara en handgranat. Polisen har upprättat en anmälan om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse men har ännu ingen misstänkt för det.
Detta var ännu en händelse i Sverige som gör att landet känns mindre och mindre tryggt ock säkert.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/nationella-bombskyddet-i-husby-misstankt-foremal-hittat?fbclid=IwAR1S9ILs6KBP5rFCFxqeO2oIDtDOuUDSMW3HERRmoQkpoTZOf36UCCEpeB8