Henrik intervjuad om Vilks, islamism, hot och konst

| 9 oktober, 2019

I dag har vi Johan Westerholm, från Ledarsidorna.se på besök hemma i köket. Han intervjuar Henrik Lilja för sin kommande bok: “Muslimska Brödraskapet – Islamismen i Sverige”.

Henrik har viss erfarenhet tillsammans med Lars Vilks (Wilks) av islamism och hot, mer om det kommer i boken.

Det kommer på flera sätt bli den bok som kommer vända på debatten om Muslimska Brödraskapet. De har redan en maktbas i Sverige, men frågan är hur har den byggts upp och vilka är egentligen Muslimska Brödraskapet?

Vi vet att Muslimska Brödraskapet är en stor aktör i Sverige, genom olika förbund och en rad sidoorganisationer som i allra högsta grad aktivt driver en agenda med krav på särskilda rättigheter och en särlagstiftning. Muslimska Brödraskapet förnekar konsekvent den kritik som framförs, men jag tror att med Westerholms kommande bok kommer det inte gå att komma undan längre.

Vi har endast ännu skrapat på ytan. Vi vet att Muslimska Brödraskapet jobbar målvetet för att infiltrera den svenska partier. Vi har sett de ske med Miljöpartiet. Det visade tydligt att det var förtroendepositioner man var ute efter och att man hade dubbla agendor: Mehmet kaplan som fick avgå, sågs förutom sina kopplingar till Grå Vargarna, göra Muslimska Brödraskapets tecken, fyra fingrar upp i luften. Även andra MP-företrädare har setts göra tecknet. Samma tecken gjorde Yasri Khan som vägrade skaka hand med en kvinnlig reporter.

Muslimska Brödraskapets framväxt och modus operandi ska tas med stort allvar, därför känns det betryggande att det är just Johan Westerholm, med sina stora kunskaper i ämnet, tar sig an att skriva det som jag anar kommer bli årets viktigaste bok. Utgivning av boken förväntas ske om inom några månader.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: