Johan Hakelius: Underhuset, var god dröj

| 9 oktober, 2019

“Förhandlingarna med EU tycks ha strandat. Ett val drar närmre. Brittiska brexitkritiker har spelat högt med underhusets ställning.

Enligt gårdagens Telegraph kommer brittiska folket i tur och ordning att klandra underhuset (83 procent), parlamentsledamöter som vill stanna inom EU (70 procent), EU-kommissionen (63 procent) och först därefter Boris Johnson (56 procent) om Brexit skjuts upp igen. Det säger något om läget i Storbritannien att det är glada nyheter för Boris Johnson att bara lite över hälften av britterna kommer att ge honom del i skulden. Om han begär en förlängning kommer han att trovärdigt kunna skylla sitt löftesbrott på att parlamentet tvingar honom att göra det. Först genom att klubba igenom en lag och därefter genom att säga nej till nyval, trots att det saknas förtroende för regeringen.”

Johan Hakelius

Läs vidare i hans blogg…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: