ProjektSanning önskar Jenny Sonesson lycka till med sitt nya jobb!

| 9 oktober, 2019

NYTT JOBB

Jag har nytt jobb sedan någon vecka tillbaka. Är numera pressansvarig för Center mot våldsbejakande extremism (CVE). Centret är placerat inom Brottsförebyggande rådet (Brå) och inrättades den 1 januari 2018 av regeringen. Det känns mycket meningsfullt att vara del av CVE:s uppdrag att förebygga ideologiskt motiverad brottslighet och terrorism.

Idag intervju med Jonas Trolle, CVE:s chef och polis, om den polisanmälan mot 300 IS-svenskar som lämnats in till Riksåklagaren och Rikspolischefen. Bakom anmälan står polisen Ulf Boström, som ihop med experter, funnit stöd i svensk lagstiftning för att inleda förundersökningar.

“Jonas Trolle jämför dem med när gamla nazister åtalas för brott begångna under andra världskriget. – Vi måste visa de som for i väg att det inte är något man gör ostraffat. De har befunnit sig på en plats där man inrättat en olaglig stat i ett icke legitimt krig.””

Jenny Sonesson, på facebook

Expressen om polisanmälan av IS-svenskar


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: